Szerintem szép ez a ház, biztos belülről is nagyon szép.
Csak túl nagy a mai világban nehéz lehet fenntartani egy ekkora házat meg mindig javítgatni rajta ha valami tönkremegy.
De tudod változik a világ. Régen ezek a házak könnyedén megépültek legalábbis könnyebben mint most és akkor még két generáció simán megélt egymással. Ma pedig kicsi házakat építenek ha építenek mert rájöttek az emberek bőven elég az is csak gondolj a mai fizetésekre aki pedig ma is nagy lapos házat épít kb 200négyzetmétereset az azért mert van miből.
Sajnos tényleg úgy van ha el akarod majd adni nagyon nehéz lesz de amúgy tényleg szép.
Mi hat éve építkeztünk tetőteres a házunk ami nincs beépítve és már nem is nagyon akarjuk. A benti lépcső szépen mutat meg könnyedén feljutok a padlásra de ennyi, a lenti 75nm2 bőven elég nekünk. Ha újra kezdeném pici és praktikus házat építenék.
Ja,hogy javítani akarod? Akkor mért nem ezt kérdezed?? Én a sötét faburkolatot,és az erkély fáit szűntetném meg,mert árolkodik az akkori divatról.
A mienk pont így nézett ki és megszűntettük.Egész más lett tőle.
Átlagos ház, semmi extra.
Láttam már szebb "palotát", de azt se mondanám rá, hogy kimondottan csúnya lenne. Az látszik, hogy karban van tartva.
Nekem erről a képről, első látásra a tipikus 80-as években épült házak hatását kelti.
Egyébként mért kérdezed? El akarod adni? Vagy venni akarsz és ez a kiszemelt?
Ja, világos, visszaolvastam.
Lesz vele munka, de vannak lehetőségek a házon. Tetőcsere, nyílászárócsere, szigetelés, és külsőre olyan lesz majdnem, mint egy új.
Valaki szóba hozta az eladást. Kicsit elkanyarodunk az eredeti kérdéstől, de ehhez tennék hozzá pár mondatot. Nem tudom a somogyi falvakban mi a helyzet, nekünk közvetlenül Pécs határában volt egy lakható hétvégi házunk, területtel, szőlővel, gyümölcsössel. Még a "válság" előtt adtuk el. Pár hónap, fél év alatt el is kelt, de annyi pénzért, amennyiért csak az építőanyagot nem lehetett volna megvenni egy olyan házhoz telek nélkül.
Pécsen pedig van egy hasonló házunk, mint ami a képen van. Most is ebben vagyok, innen írok. Édesapámtól örököltem, aki 7 éve halt meg. Az eset után hónapokig, sőt pár évig szinte sorban állás volt a kapunk előtt. Heti 2-3 alkalommal boldog-boldogtalan becsöngetett azzal a szöveggel, hogy hallották az esetet és szeretnék megvenni a házat, ha eladó. A huszadik ilyen becsöngető után már kezdett idegesítő lenni a dolog. Soha nem hirdettük a házat, nem is gondoltunk eladásra. Attól, hogy meghalt egy családtagom, attól még ugyan úgy az otthonom marad. Nem is értem, mért következik ebből egyeseknek, hogy azonnal mindent fel kéne számolnom és a világ végére költöznöm. Mindenesetre ezt csak azért írtam le, mert ezek szerint, az ilyen jellegű házakra is lenne, van kereslet.
Hát, nekem a tető része valahogy nem jön be.. :/
Egyébként biztos ki lehet hozni belőle a legtöbbet egy kis kreativitással. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!