Hogyan tudnám ez szépre megvalósítani?
A szobám mind a 4 falát és az ajtaját is más színűre fogom festeni - mind élénk színekkel, és lehet, hogy pamacsolva lesz. Főként szekrények vannak ebben a szobában. A szekrényeket úgy kaptam, mert nem tudtam venni, és az a baj velük, hogy a burkolatuk elhasznált, kopott, karcos, és vannak rajtuk olyan foltok, amik több órás fertőtlenítéssel, súrolással sem jöttek le. Viszont megvan az az előnyük, hogy teljesen sík felületűek. Úgyhogy gondoltam, újratapétáznám, mert az még mindig olcsóbb, mint új bútort venni, és legalább olyan lesz, amilyenre én akarom. De ha tényleg az én ízlésem szerint szeretném, akkor nem hagyományos bútortapéta lesz rajta, hanem képeket (szép csomagolópapírokat vagy mintás fajta tapétákat stb.) fogok ráragasztani. Indás, leveles, virágos, pillangós, szivecskés képekre gondoltam, mert azok mennek egymáshoz még akkor is, ha nem egyformák, és színesek, ami nekem a legfontosabb. Persze ezeket a mintás képeket (főleg csomagolópapírokat) kiegészíteném színes pöttyös, csíkos, szivárványos és egyéb színes képekkel. (Azért nem természetképekkel, mert az a lakás egy másik részén van.)
Valahogy így képzelem el a szobámat, csak nem a rózsaszín lesz domináns, és a szekrények máshogy néznek ki: [link]
Színes szekrényekre példák (csak én lányosabb, szebb mintával szeretném):
Tudom, hogy vannak, akik frusztrálva éreznék magukat egy ilyen színkavalkádban, és azt mondják, hogy ilyet ne csináljak, de nekem gyerekkorom óta ez az álmom, és nem nőttem ki, úgyhogy biztos hogy már ilyen is maradok. Mellesleg engem mindig feldobnak a színek, úgyhogy az már biztos, hogy ilyen lesz.
Amit nem tudok, az az, hogy hogyan ragasszam fel ezeket úgy, hogy később esetleg le lehessen szedni, ha mondjuk találok szebb képet a szekrényre?
Másik kérdés: hogyan valósítsam ezt meg?
1. Legyen minden kép össze-vissza, különböző dőlésszögben félig egymáson?
2. Vagy fessem le / ragasszam le egy alapszínnel a bútort, majd ragasztanék rá NÉHÁNY képet különböző dőlésszögben, de nem zsúfoltan, hanem sok alapszínű felületet szabadon hagyva, és fessek rá néhány szívet, buborékot vagy bármit, és azzal díszítsem?
3. Gondoltam arra is, hogy egy szekrényajtót egyfajta csomagolópapírral borítanék be, és minden szekrényajtóra másikat ragasztanék, de az nekem nem tűnik elég kreatívnak, és félek, hogy nem szép hatást érnék el vele.
Ragasztás: szerintem mindegy, hogy rakod fel, ha változtatnál, akkor egyszerűen lecsiszolod alatta a szekrényt és máris kaptál egy sík felületet.
A három variációból én az elsőt választanám, de nem változtatnék a dőlésszögön, sőt azt is el tudnám képzelni, hogy a különböző képek nincsenek átfedésben, hanem egy irányba állnak különböző méretben, mozaikszerűen, és minden képnek van egy ugyanolyan vastag, ugyanolyan színű kerete. Sőt azt is el tudnám képzelni, hogy színes a szoba, a szekrényt pedig újságpapírból kivágott fekete-fehér képekkel borítod, és minden ajtón más színű a képek kerete. Szerintem az nagyon dizájnos lenne.
Köszi a jó ötletet a keretekkel és a ragasztással! :)
Mondjuk az újságpapíros nekem sosem tetszett, de egyébként az is jó ötlet lenne.
Azt azért meg kell jegyeznem, hogy a képnél amit belinkeltél, a rózsaszín egységet teremt.
Amúgy elég érdekes. Én pl hosszú távon biztos megbolondulnék, ha nincs egy fehér pont amin nyugtathatnám a szemem. :D
A csomagoló papírral annyi lehet a baj, hogy kopni szoktak és szakad. Tehát lekéne fóliázni valamivel ami védi :/
Nekem a második opció tetszik. Pár kép nagyjából egyenlő távolságra, egy síkban, mint egy kiállító teremben. Mi lenne ha a fogók szív alakúak lennének? Hátha lehet valahol kapni. :)
Hmmm... jó 5let ez is, köszi! :) Meg kell néznem, hogy ilyen régi szekrényhez gyártanak-e egyáltalán még fogantyút...
Persze várok még válaszokat! :)
Szebbnél-szebb tapétával is bevonhatod a régi szekrényeket.
Ezen az oldalon válogathatsz a tapéták között: [link]
(iránymutatásnak megteszi)
Sok sikert az álomszobádhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!