Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hol lehet ingyenesen elkészíte...

Hol lehet ingyenesen elkészítettni egy ház alaprajzát?

Figyelt kérdés
2011. jún. 17. 09:49
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Miért ne lehetne ingyen? Ez csak egy kérdés volt. Én is hosszú évekig tanultam, mégsem kérek pénzt, ha vkinek gondja van azon a területen, amit ismerek és segíteni kell.
2011. jún. 17. 13:59
 12/26 A kérdező kommentje:

12.26-os!

Te normális vagy?

A) Igen, mert ilyen kérdést teszel

B) még mindig igen, mert szerinted, ha építész lennék, tennék fel ilyen kérdést?!

2011. jún. 17. 14:02
 13/26 anonim ***** válasza:

Nézd, ha masszőr lennél, ebből élsz, napi 8-10 órát vagy többet melózol, akkor ingyen masszíroznál, ha odajön valaki, hogy neki fáj a háta, nyomkodd már meg?

Nem.

Ez pont ugyanolyan.

2011. jún. 17. 14:16
 14/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Te mit válaszolnál, ha a főnököd azt kérné, hogy x ideig dolgozz neki ingyen?

2011. jún. 17. 20:34
 15/26 A kérdező kommentje:

Kedves Kommentelők!

Köszönöm a válaszokat, de más irányba ment a téma, mint amit kérdeztem. Csak egy egyszerű alaprajzot szerettünk volna elkészíttetni. Nem a házat akarjuk ingyen megcsináltatni, azzal, aki ebbe rengeteg időt, energiát, sok tanulást és pénzt fektetett.

Ha masszőr lennék, és megkérnének, h "nézzek meg" vkit, mert azzal tudnék segíteni, h az emberkének mire van szüksége, akkor megtenném. Ugyanúgy, mint ahogyan most is teszem a saját területemen.

2011. jún. 18. 09:04
 16/26 anonim ***** válasza:

Hát azért más ránézni valakire és utána továbbküldeni, mint megtervezni egy házat! Ne haragudj, de akkor sem értem,hogy gondolod. Akkor ennyi erővel senki sem kérne pénzt a munkájáért!

Max. azt meg tudod csinálni,hogy te megtervezed, és a tervező "ránéz" jóval kevesebbért, mint amennyiért tervezné!

Az is más kérdés,hogy én még egy baráttól sem várnék el ilyet ingyen, mert ez nem kis munka. Neki ehhez súlyos évekig kellett tanulni!

2011. jún. 18. 09:09
 17/26 A kérdező kommentje:
Jajj, akkor még egyszer leírom. A jelenlegi házunk alaprajzának az elkészítésében szerettem volna segítséget kérni. NEM új házat akarok terveztetni!!! Tehát a meglévő épületről szeretnénk készíteni alaprajzot!
2011. jún. 19. 08:17
 18/26 A kérdező kommentje:

Tényleg köszönöm, h válaszoltok, de azt hiszem, eddig csak az első 3 kommentet író/írók értették meg a kérdést.

Én sem gondolom, h vki ingyen elkészíti azt az alaprajzot, amelyből 2 szobából 3 szobát választhatnánk le.

A dolog lényege, h szeretnénk egy pályázatban részt venni, ahol minimális önerő ráfordításával, a saját elképzeléseink alapján segítenek a házat átépíteni. Ehhez kell egy alaprajz.

Ha félreérthető volt, akkor bocs.

2011. jún. 19. 08:23
 19/26 anonim ***** válasza:

Te nem érted amiről az előtted szólók beszélnek.

A tervező egy külön szakma, ő is sokat foglalkozik a házad tervezésével, csak kevésbé látványos, mint amikor a köműves rakja a téglát.

Az, hogy te ezt meg akarod tenni a házzal, azzal a statikai egyesúlyát meg kívánod bontani (gondolom a jelenlegi falat kiütnéd, valahova új falat tennél be, ezzel oldalra billentve a tömegközéppontot, stb.). Ha a tervezőnek odaadod az előző tervet, és megkéred, hogy húzzon már be oda még egy falat, akkor neki egy sor statikai számítást el kell kezdenie, megvizsgálni, hova tehetsz ajtót, hol milyen építőanyagból csinálhatod meg az új falat stb. Ugyanis azzal, hogy ő (vagy a tervezőiroda) megcsinálta a rajzot, egyfajta garanciát si ad, hoyg nem fog a fejedre szakadni/megsüllyedni, stb., mert ha ezek megtörténnének természetes használat mellett, akkor te perelheted egy vagon pénzre.

Ezért lett önálló szakma az építészet, ezért kérnek a tervekért sok-sok pénzt, de még, ha megvan a rajz, akkor is 10-15 ezer alatt nem írja alá, pedig "csak" egy aláírás... valójában pedig egy felelősségvállalás, egyfajta garancia is.

A pályázatokhoz is direkt kérik hogy rendelkezz tervvel, mert a tervezés költségét ők nem fizetik neked, és nehogy beleess abba a hibába, hogy sajtpapíron leadod a vázlatokat, ők fizetnék neked az építkezést, de a terveztetésre nincs pénzed. Meg nehogy az utólagos terveztetéskor derüljön ki, hogy a B30-as tartófalat kiütnéd, és gipszkarton falat húznál a helyére, ami nem tart semmit.

No, remélem érthetően megvilágítottam a kérdéskört.

2011. jún. 19. 09:42
 20/26 A kérdező kommentje:

Akkor újra leírom, mert úgy látszik nem érthető!

A ház JELENLEGI formájáról kell egy alaprajz, ahhoz, h 1 pályázaton részt vegyünk.

Amit mi akarunk a házzal, azt már a pályázatban résztvevő szakértők oldják meg (belsőépítészek, statikusok, mérnökök, kőművesek), nekünk arról se tervet, se alaprajzot, se SEMMIT nem kell készítenünk.

TEHÁT, nekünk annyi a dolgunk, h arról a házról ahol élünk, a mostani formájáról (vagyis nem a tervünkről!!!) egy alaprajzot készítsünk!

2011. jún. 19. 11:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!