Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan tudnám bevarázsolni az...

Hogyan tudnám bevarázsolni az 50-es éveket a szobámba?

Figyelt kérdés
egy kb 2x3 méteres szoba az egyik falán egy bazi nagy ablak, hogyan tudnám úgy berendezni, mintha az 50es évekbe lépne az, aki ellátogat ide.
2011. jún. 7. 18:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Olyan bútorokat legfeljebb régiségboltban kaphatsz,de ez sem valószínű.

Ha hálószobát akarsz belőle,akkor régi hálószoba bútor kellene: két ágy,két éjjeliszekrény,egy tükrösszekrény,egy asztal,négy székkel. Az ágyon és az asztalon szövött,vastag terítő.

Ha nappalit,(bár az akkor még kevés helyen volt) komód,ebédlőszekrény,nagy,kerek asztal négy székkel.

2011. jún. 7. 18:43
 2/8 A kérdező kommentje:
leírtam, 2x3mas szoba, nem nagyon fér be sokminden, én igazán a falakra, kiegészítőkre gondoltam.
2011. jún. 7. 18:46
 3/8 anonim ***** válasza:
2011. jún. 7. 19:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen élénk pasztell színeket használj. Nem tudom, hogy fiú vagy lány vagy. Lehet púderrózsaszín, neon-zöld, élék sárga, akvamarin-ék. Vagy a klasszikus fekete-fehér-piros. Retró kiegészítők: óra, csillár, szőnyeg, esetleg kanapé. Fekete-fehér poszter a falon. Pl Merilyn Monroe vagy Elvis vagy Coca Cola reklám.

Esetleg ha be tudsz szerezni szerelj fel a falra neoncsöveket. A pepita is ebben a korszakban volt divat.

Engedd szabadra a fantáziád!

2011. jún. 7. 19:59
 5/8 anonim ***** válasza:

A linkeken még véletlenül sincs 50-es évekbeli dolog.

Eszünkbe sem jutott így berendezni a szobánkat. A falon is csak a család képei vagy néhány festmény-másolat volt.

Senki nem rakott a falra színész képeket.

A mi szobánkban középen volt egy ovális,nagy asztal,rajta szövet terítővel.Annak a közepén pedig horgolt terítő. Az asztal mellett 4 fából készült szék. Az ülőkéje és a háttámlája kárpitozott volt. Ennek a mintája azonos volt a szobában levő kanapé huzatával. A szobában volt még egy fiókos szekrény,rajta különféle porcelán figurák. Volt egy nagyméretű szekrény,alul fiókos,fölül üveges résszel.

Ebben poharak és egy porcelán figurák voltak.

Pepita pedig legfeljebb a női ruhákon volt,de ez sem volt jellemző.

2011. jún. 7. 22:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha csak kiegészítőket akarsz:

A falakra tájképeket,csendéletet lehetőleg aranyozott,de mindenképpen széles keretben.

A fotelokra,kárpitozott székekre,polcokra sok horgolt kis terítőt. Az asztalon is horgolt terítő legyen. (Vagy vert csipke)

Sok porcelán vagy kerámia állatfigura. Hollóházán készítettek ilyeneket: ló,kutya,bagoly,delfin stb.

2011. jún. 8. 06:56
 7/8 anonim ***** válasza:
A magyar 60-as évek kádár-barokk stílusa nem egyenlő a nyugati lakberendezéssel. Különbséget kell tenni, mert ég és föld. Azért gondoltam, hogy nem a magyar nejloncsipke függönyt és hengerelt falat szeretne magának.
2011. jún. 8. 11:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) amúgy az 50es éve beli amerikát szeretném megteremteni, és egy egy ilyen gyerekszoba féleség 15/fiu vagyok:):)
2011. jún. 10. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!