Melyik jobb? A felültöltős vagy az elöltöltős mosógép?
Sziasztok!
Párommal venni akarunk egy új,jó mosógépet,a mi nem adja meg magát könnyen. A Bosch-t ajánlották többen is, sokaknak bevált. De én még arra is kíváncsi lennék, hogy szerintetek az elöltöltős vagy a felültöltős jobb a Bosch márkaneven belül?
Indoklást is kérek, ha tudtok:)
Köszönöm. :)
Én a felültöltősre szavazok. Egyszerűen kényelmesebb, nem kell akkorát hajolni :)
Ráadásul nemrég egy ismerősömnek ment szét az elöltöltős gépe a következőképpen: szétrobbant az ajtó üvegje. Na, eggyel kevesebb meghibásodási lehetőség a felültöltős javára :D
Rengeteg mosógépet javítottunk már a faterommal. Tapasztalatok:
Az elöltöltőset javítani könnyebb, mert hozzá lehet férni az alkatrészekhez. Viszont hátránya, hogy csak egy helyen van megcsapágyazva, ellentétben a felültöltősökkel.
Indesitet csak akkor vegyél, ha NEM A FÜRDŐBEN TARTOD. Nem egyszer néhány hónapos gépeket hoztak hozzánk, találd ki mely típusból. Tele vannak rakva elektronikával, ami köztudottan nem szereti a párás környezetet (egyedül a kondenzátorokon láttam eddig védőfóliát).
felültöltős: nyitva hagyhatod a fedelét, hogy száradjon (míg az elöltöltősét nem merném), könnyebb beledobálni a ruhákat, kevesebb helyet foglal (karcsú :)),a víz nem szivároghat ki belőle stb.
Bár engem is vonz a látvány,hogy hogy forgatja a ruhákat, de az előbbi érvek győztek :)
00:35 neked van igazad!
Az elöltöltös sajnos nem olyan strapabíró.A dob amibe a ruha forog csak egy helyen van rögzítve.Ha párszor jól tele tömöd vagy csapácsas lesz vagy égszíjjas.
nekem most elöltöltős electrolux van, sokkal jobban szeretem mint az eddigi felültöltőset. sokkal többet is lehet bele pakolni, és a tetejére is rakodhatok. ha lusta vagyok hajolgatni csak leteszek egy összehajtogatott törülközőt, ráülök, és úgy pakolom ki. de jó is lesz terhesen nagy hassal csak leülni a gép elé és nem hajolgatni a felültöltősbe :)
az egyetemi kollégiumban volt egyébként 2 elöltöltős gép, zanussik, kb a legolcsóbb kategória, 5 évig míg én ott laktam folyamatosan mentek, és ahhoz képest hogy ütöttük-vágtuk szegényeket, egészen ritkán voltak szervizelve.
> Én az előltöltősre szavazok, nekünk az van, és imádom
> nézni (látni) ahogy "dolgozik" a gép.
Igen, ez egy igazi szakmai érv :D
Felültöltős:
- Kevesebb helyet igényel
- a dobot 2 tengely rögzíti, nem pedig 1
- Az ajtónál nem fog szivárogni előbb-utóbb a víz
Elöltöltősre szavazok. Nekünk AEG-Privileg van.
A fölültöltős hibái szerintem:
kisebb a dob,jobban rongálja a ruhákat.
magasabban van a súlypontja,hajlamosabb táncolni.
nagy részénél a tetőben van a mosószeradagoló,ez egy idő után tisztíthatatlan,és büdös.
És egy érdekesség: A mosógépegben lévő "ellensúlyok" régebben nagy vastömbök voltak.
A Gorenje cég csinálta először betonból---a maiakban is nagyrészt spec.beton van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!