Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Melyik jobb? A felültöltős...

Melyik jobb? A felültöltős vagy az elöltöltős mosógép?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal venni akarunk egy új,jó mosógépet,a mi nem adja meg magát könnyen. A Bosch-t ajánlották többen is, sokaknak bevált. De én még arra is kíváncsi lennék, hogy szerintetek az elöltöltős vagy a felültöltős jobb a Bosch márkaneven belül?

Indoklást is kérek, ha tudtok:)

Köszönöm. :)

2011. jan. 5. 22:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%
Már többen is írtuk, hogy az előltöltőset is meg lehet állítani menet közben, és lehet hozzápakolni a kifelejtett darabokat!
2011. jan. 5. 23:58
 12/27 anonim ***** válasza:
88%

Én a felültöltősre szavazok. Egyszerűen kényelmesebb, nem kell akkorát hajolni :)

Ráadásul nemrég egy ismerősömnek ment szét az elöltöltős gépe a következőképpen: szétrobbant az ajtó üvegje. Na, eggyel kevesebb meghibásodási lehetőség a felültöltős javára :D

2011. jan. 5. 23:59
 13/27 anonim válasza:
82%
Szerintem függ a fürdőszoba/mosókonyha kialakításától is. Ha olyan helyre akarjuk rakni a mosógépet, ahol a ruhák kiszedése, berakása akadályozná a "gyalogos forgalmat", akkor nem ajánlatos elöltöltőset venni. Viszont az elöltöltős tetejére lehet pakolni, amit a felültöltősnél nem tehetünk meg.
2011. jan. 6. 00:28
 14/27 Silber ***** válasza:
100%

Rengeteg mosógépet javítottunk már a faterommal. Tapasztalatok:

Az elöltöltőset javítani könnyebb, mert hozzá lehet férni az alkatrészekhez. Viszont hátránya, hogy csak egy helyen van megcsapágyazva, ellentétben a felültöltősökkel.

Indesitet csak akkor vegyél, ha NEM A FÜRDŐBEN TARTOD. Nem egyszer néhány hónapos gépeket hoztak hozzánk, találd ki mely típusból. Tele vannak rakva elektronikával, ami köztudottan nem szereti a párás környezetet (egyedül a kondenzátorokon láttam eddig védőfóliát).

2011. jan. 6. 00:35
 15/27 anonim válasza:
96%

felültöltős: nyitva hagyhatod a fedelét, hogy száradjon (míg az elöltöltősét nem merném), könnyebb beledobálni a ruhákat, kevesebb helyet foglal (karcsú :)),a víz nem szivároghat ki belőle stb.

Bár engem is vonz a látvány,hogy hogy forgatja a ruhákat, de az előbbi érvek győztek :)

2011. jan. 6. 07:49
 16/27 anonim ***** válasza:
72%

00:35 neked van igazad!

Az elöltöltös sajnos nem olyan strapabíró.A dob amibe a ruha forog csak egy helyen van rögzítve.Ha párszor jól tele tömöd vagy csapácsas lesz vagy égszíjjas.

2011. jan. 6. 09:06
 17/27 anonim ***** válasza:
91%
ÈKSZÌJJ,bocsánat!
2011. jan. 6. 09:07
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

nekem most elöltöltős electrolux van, sokkal jobban szeretem mint az eddigi felültöltőset. sokkal többet is lehet bele pakolni, és a tetejére is rakodhatok. ha lusta vagyok hajolgatni csak leteszek egy összehajtogatott törülközőt, ráülök, és úgy pakolom ki. de jó is lesz terhesen nagy hassal csak leülni a gép elé és nem hajolgatni a felültöltősbe :)

az egyetemi kollégiumban volt egyébként 2 elöltöltős gép, zanussik, kb a legolcsóbb kategória, 5 évig míg én ott laktam folyamatosan mentek, és ahhoz képest hogy ütöttük-vágtuk szegényeket, egészen ritkán voltak szervizelve.

2011. jan. 6. 10:05
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

> Én az előltöltősre szavazok, nekünk az van, és imádom

> nézni (látni) ahogy "dolgozik" a gép.

Igen, ez egy igazi szakmai érv :D

Felültöltős:

- Kevesebb helyet igényel

- a dobot 2 tengely rögzíti, nem pedig 1

- Az ajtónál nem fog szivárogni előbb-utóbb a víz

2011. jan. 6. 11:12
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Elöltöltősre szavazok. Nekünk AEG-Privileg van.

A fölültöltős hibái szerintem:

kisebb a dob,jobban rongálja a ruhákat.

magasabban van a súlypontja,hajlamosabb táncolni.

nagy részénél a tetőben van a mosószeradagoló,ez egy idő után tisztíthatatlan,és büdös.

És egy érdekesség: A mosógépegben lévő "ellensúlyok" régebben nagy vastömbök voltak.

A Gorenje cég csinálta először betonból---a maiakban is nagyrészt spec.beton van.

2011. jan. 6. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!