Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha használt bútorokat szeretné...

Ha használt bútorokat szeretnék venni, hogy oldjam meg a szállítást?

Figyelt kérdés
Nézegetem a városi Fb csoportban hogy ez is tetszene meg az is, de általában, szinte mindig oda írja a hirdető hogy szállításban nem tud segíteni. Mivel egy üres lakásba szeretném össze válogatni a bútorokat, így sokmindenre lenne szükségem, több helyről, hiszen az egyik hirdető csak egy komódot hirdet, a másik szekrenysort stb. Az a baj nincs segitségem. Ha hivatalos bútor szállítót fizetek, az úgy már nem éri meg valószínűleg? Főleg hogy nem is egy napon belül, nem is egy helyről hoznám el a bútorokat, hanem amikor épp látok valamit ami tetszene. Nő vagyok és lift nélküli emeletre kellene felvinni a dolgokat, sem megfelelő autóm nincs hozzá, sem erőm. Ti hogy szoktátok megoldani ha használtat vesztek? Vagy ilyen esetben kedvezőbb a bútor bolti szállitás új bútorokkal?
ápr. 17. 09:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tehertaxit rendelsz.
ápr. 17. 09:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, honnan hova. A szállítási díjat nem úszod meg. Még az IKEA sem hozza ingyen, az ára attól is függ, hogy kapuig, vagy be a lakásba.
ápr. 17. 09:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos nagyon nehéz lesz neked. Sajnálom.

Egyedülálló nőként nem fogod tudni jól megoldani, csak akkor ha áldozol rá pénzt, vagy van rá ismerős/rokon a kisegít.

Kezdetnek amit lehet azt szét kell szedni amennyire csak lehet, mert egyben szar szállítani őket.

Otthon össze is kell szerelni. Ez jellemzően férfi meló, ha elég tökös vagy hozzá, akkor ezzel nincs gond.

Felcipelés szintén para, hisz írtad is.

Egyszerűbb lenne, ha rendelnél egy webáruházból teljes szettet, lapraszerelve. Ott persze meg kell beszélni előre, hogy fel kell vinni az emeletre. Sok helyen vagy nem is vállalja a futár, vagy csak sok pénzért. (erre is jó ha van egy haver, szomszéd)

Aztán az összerakás itt megint kérdés. Ha nem értesz hozzá, akkor vagy hívsz valakit, vagy fizetsz azért, hogy összeszereljék, ez megint borsos árú általában.

ápr. 17. 09:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok cég hirdet napidíjas furgonbérleti lehetőséget. Azaz egy huszasért 24 órára elhozhatsz egy B kategóriával is vezethető kisteher gépjárművet. Plusz megkérsz egy cimbit, hogy segítsen.

Másik, költségesebb, d ekényelmesebb megoldás: költöztető cég, ha elég nagy vagy nagy mennyiségű a bútor.

ápr. 17. 09:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem konnyu feladat. A kerdes egyik felere valaszolva en egy esetben vettem hasznalt butorokat es haztartasi nagygepeket: a hazzal egyutt. Pont azert mert nekem is es az eladonak is csak nyug lett volna a nagyobb darabokat adni-venni, szallitgatni kulon-kulon. Amugy tenyleg a furgon berles + ismerosok a hatekony megoldas, egyebkent draga lesz.
ápr. 17. 11:51
 6/12 anonim ***** válasza:
Ismerős csaj bútorokat újít. Ő azt csinálja, mint a 4. ír, bérel, és egyszerre megy több címre. Rakodni meg, simán talál 2-3 csöves, alkeszt a sarki kocsmában.
ápr. 17. 11:58
 7/12 anonim ***** válasza:

Bérelek egy kistehert és hívok egy havert cipekedni.

Ahonnan bérlem a kistehert, 100.000 kaució, és napi 20.000a kisteher, találni olcsóbbat is, de nem itt vidéken.

ápr. 17. 13:38
 8/12 anonim ***** válasza:
Nővérem szekrénye úgy lett, hogy odament, kifizette, majd érte küldte a futárt.
ápr. 17. 13:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Keresned kell fuvarost meg rakodóembert, lehet ismerős, szomszéd stb. mert egyedül nem megy. Én utánfutón szoktam vinni sokmindent, de nagyobb dolgokhoz kell egy segítő a rakodáshoz. Meg nem minden fér rá a mérete/súlya miatt, ekkor kénytelen vagyok kifizetni a fuvarost. Szeretnék venni kisteherautót, de sajnos nagyon nehéz találni megfelelő állapotút és megbízhatót. Hónapok óta keresem, de egyszerűen nincs, vagy csak az ország túlsó felén 400km-re. Pedig újságban is hírdettem, de egy darab jelentkező nem volt. Hiába, az élet nem egy habostorta...
ápr. 17. 13:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy kölcsönkérsz egy autót és megkérsz egy havert, ha akkora, hogy egyedül nem bírod, vagy fizetsz fuvarosát meg fizetsz egy rakodásért. Néha a fuvaros is hajlandó rakodni plusz pénzért. Szekrényeket, ágyat lapra szerelve érdemes vinni, így jó ha készülsz egy akkus csavarhúzóval is.
ápr. 17. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!