Voltatok már nagyon giccses berendezésű házban, lakásban?
Ingatlanfotókon már láttam.
Borzasztó színes és mintás, semmi sem megy semmihez, ízléstelenül túldíszített, tele minden bóvlival.
Voltam ilyenben de nem volt ronda. Csak giccses. A bútorok és kiegészítők miatt, sok volt a régies, ívesen faragott mintás, sötétre pácolt fabútor, mind fényes, sok volt a mindenféle csipke meg hímzett, aranyszálas terítő, díszpárnák keményen, feszesen, nagy, színházszerű függönyök. Meg a porcelánok, állatfigurások, festett virágosak és a festmények a falakon.
Tényleg nem volt ronda, csak túl sok volt együtt, mintha mindent összezsúfoltak volna amiről azt hitték, hogy előkelően szépek.
Ha feleannyi lett volna együtt akkor talán kellemesebb lett volna, bár az a stílus nekem akkor se jön be.
Szerintem az utánzatok mindig giccsesek. Tehát egy eredeti barokk szekrény abszolút szép tud lenni, ahogy egy eredeti márvány kandalló is. Ott, ahol teret, keretet kap, van története, funkciója. Utánzatban viszont pl. egy alacsony mennyezetű panelba beszorítva ciki.
A másik kategória a tematikus szobák túlzásba vitele. Most mindegy, hogy egy rózsaszín babaház, vörös budoár, csupa vintage-olt levendula-menta konyha, fekete-neon gamer-szoba vagy valami utazós (tengeri, afrikai...) téma, túl lehet lőni valamiféle megfelelési kényszerré valódi önkifejezés helyett. Ahogy egy kert is giccses, ha sok benne a kerti törpe és angyalka. Alapvetően a zsúfoltság, túlzások és színpadiasság, közhelyesség szerintem az, ami giccsessé tesz valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!