Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Függönykarnisoknál hogyan...

Függönykarnisoknál hogyan lehet a görgők akadozását megoldani ott, ahol két sín van összeillesztve?

Figyelt kérdés
Mivel hosszabb függönykarnisra volt szükség, így a szélénél hozzá lett toldva még 30 centi, cserébe viszont az illesztésnél akadozik a görgők útja és a függöny elhúzásánál időnként rá kell segíteni hosszú nyéllel, vagy létrára állva, kézzel rásegítve. Hogyan lehet ezt a legegyszerűbben megoldani? Én pl. szigetelő szalagban, vagy celluxban gondolkodok (egy csíkot helyeznék a sínbe az összeillesztésnél), de lehet, hogy van ennél jobb megoldás is...

okt. 20. 18:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Mégis milyen karnisról lenne szó ?
okt. 20. 19:35
 2/10 SZTANN ***** válasza:

Borzasztóan nehéz - de talán ha valami nagyon jó ragasztóval kitöltöd az illesztésnél a kis hézagot, utána belül nagyon simára lecsiszolod, szilikonnal megkened... (Ha celluxxal, bármivel megtoldod, csak még durvább lesz az akadozás. )

Végső esetben magát a függönyt kellene földig végigvágni azon ponton, és két oldalról húzni.

okt. 21. 06:52
 3/10 anonim ***** válasza:

"a szélénél hozzá lett toldva még 30 centi, cserébe viszont az illesztésnél akadozik a görgők útja"

Szar a toldás. Ha a vasúti sín lenne ilyen, kisiklana a vonat. Tessék pontosan illeszteni és rögzíteni a síneket. Maximum kattog, ha jól van megcsinálva.

okt. 21. 09:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Utolsóval valahol egyetértek... Nekem 3 méter széles erkélyem ajtó-ablak felett 2 X 1,5 méteres sínek vannak, középen találkoznak, mégsem akad, ha áthúzom rajta.

Másodszor, egy függönykarnist nehogymár úgy toldjunk ha rövid, hogy teszemazt 180 centihez toldasz 30 centit a végéhez... Előszöris baromi hülyén néz ki. Miért nem mérted előre? Ha tudod, hogy egy nagy sín rövid, akkor kell klt rövidebb... Nem egy nagy, meg egy nagyon kicsi. Szóval basszus 210 centit ne 180-30 arányban osszunk már ketté :D

Ha középen lenne toldva és két oldalas a függöny, semmit nem kell áthúzni sehova és nem akad. Középnél tovább nem húznád a függönyt.

Kicsit ez az előbb cselekedünk, aztán gondolkodunk... :D

Hogy valami okosat is mondjak, a belső ragasztószalag nem rossz egyébként, ha be tudod tömködni.

okt. 21. 17:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Kell hogy legyen hozzá gyári toldóelem, ami segíti az akadálytalan mozgást. Kérj a cégtől, ahol vásároltad a karnist.
okt. 22. 09:11
 6/10 A kérdező kommentje:
3-mas: Az illesztést és a karnis felszerelést nem én csináltam - még fizettem is érte. Egy fiatal srác csinálta, aki ráadásul még tanulta a szerelés fortélyait mint út közben kiderült...
okt. 23. 11:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Ki 4-es: Ki volt mérve. Max. 2 méteres karnisokat lehetett kapni ott, ahol vettem, és az lett megtoldva, mert nem volt elég a hossz.
okt. 23. 11:05
 8/10 A kérdező kommentje:
Aki felszerelte, azt mondta, hogy ahol az illesztés lesz, sajnos óhatatlanul akadozni fognak a görgők és rá kell majd segíteni, nem lehet tökéletesen megcsinálni, így a karnisnak azt az oldalát választottam a toldáshoz, ahol csak nagy ritkán mozgatom a függönyt - a bal szélén, a saroknál. Most is el lehet húzni ott, ahol illeszkedik a két sín, de a visszahúzásnál már akadoznak a görgők, rá kell segíteni. Nem világ vége, de gondoltam kérek ötleteket, hátha van valakinek valami használható ötlete - 3-mas 4-estől sajnos csak okoskodást kaptam, de vannak ilyen emberek is...
okt. 23. 11:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Tehát pont azt a baromságot csináltátok, amit leírtam a négyes hozzászólásomban. 2 méter 30 centi karnis kellett neked. Erre mit csináltál? Vettél egy leghosszabb, 2 méteres karnist, meg hozzátoldottál 30 centit.

Véletlenül se úgy, hogy veszel 2 darab 120-asat amit középen toldasz és a görgőket az életbe nem húzod át a közép toldáson :D. Nem. Mennyivel jobb a 200-30 felosztás.

Nem okoskodás, leírtam, hogy szerencsétlenek vagytok.

okt. 24. 20:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Ha idáig nem okoskodtál, akkor most mit csinálsz? :)
okt. 25. 11:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!