Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » A sötétítő függöny hossza...

A sötétítő függöny hossza pont akkora legyen mint a fényáteresztőé? Vagy a biztonság kedvéért legyen mondjuk 1 cm-rel hosszabb? (Hogy biztosan elhúzva is takarja a fényáteresztőt)

Figyelt kérdés
aug. 1. 11:34
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Legyen jóval hosszabb, ezek mosáskor hajlamosak összemenni.
aug. 1. 12:12
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

Nekem spec 2 cm-rel rövidebb, kész függöny volt, így jött ki a másikkal. Ez sem látszik.

Ha szeretnéd akkor legyen hosszabb, nem kell egyforma hosszúnak lennie.

A csipkefüggönyök alja sokszor nem is egyenes - a nappaliban mellettem pont ilyen van, hullámos, mintás az alja. A sötétítő viszont általában egyenes. Nyilván az a jobb ilyenkor ha teljesen el tudja takarni a sötétítő - de ahogy írtam, az se zavaró ha nem így sikerül.

Arra gondolj azért, hogy ez karnison lesz és nem feltétlen ugyanúgy lesznek rögzítve. Gondold át, hogy miképpen lesznek feltéve és úgy alakítsd ki a hosszát a sötétítőnek. Az én fényáteresztő függönyömnek van eleve egy apró bujtatós nyílása, de nem a karnis lett belehúzva, hanem a sötétítőhöz hasonlóan csipeszek lettek oda téve, hogy egyformán nézzen ki a kettő és könnyen lehessen elhúzni, emiatt másképp lóg le mint ahogy eredetileg szánták - így más is alul a hosszuk egymáshoz képest.

aug. 1. 12:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
aug. 1. 15:21
 4/4 anonim ***** válasza:
igazából a sötétítő legyen hosszabb 4-5 cm-rel úgy szép.
aug. 1. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!