Miért olyan divat, mi a jó abban hogy ha a nappali a konyhával egyben van, tehát ilyen amerikai konyhás nappali jelleg?
10-es: NEM kényszermegoldás, a kifejezetten nagy lakásokban kezdett elöször elterjedni, a gond ma is a kis lakások, mert ott nem lehet megoldani.
A válaszod alapján elég ostoba lény lehetsz, ha nem tudod felfogni, mennyivel elönyösebb
11-es, az elemi tévedéseiden nyugvó megnyilvánulásodat nem vagyok hajlandó magamra venni.
ad1. nem a lakásmérettől függ hogy kialakítható -e az amerikai konyhás nappali, de a kérdés sem a méretre irányult, így ez nem is releváns megközelítése a felvetesnek...
ad2. a kényszermegoldás azt jelenti, hogy másképp nem, vagy csak hatékonytalanul, gazdaságtalanul, rossz kihasználtsággal oldható meg a feladat. Nem tudom, milyen értelmi szintet kell képviselni ahhoz, hogy még ez is magyarázatra szoruljon (becslésem szerint nem túl magasat, pedig említettem konkrét példát is...)
Az amerikai konyha-étkező NEM kényszermegoldás, hanem ÉLETMÓD. A családi együttlét fő terepe az étkezés-főzés körül van. Nem nagyszabású, fárasztó (és túl szagos) kaják elkészítése a lényeg, hanem a KÖZÖS főzőcske, rögtön az evés. Addig vannak mind együtt, lazán megbeszélik a dolgaikat. Elég tágas és igényes berendezésnél itt vendégeket is az asztalhoz ültetnek.
(Érdekes módon ez majdnem ugyanaz, mint a régi parasztházak nagy kemencés konyhája, ahol a családi élet a konyhában folyt, még a vendégek is oda jöttek.)
A másik elrendezés tipikusan a kispolgári vagy a nagyúri háztartások sajátja volt - ma nem érezzük igazán korszerűnek. Itt a konyha elzárt hely, ahonnan a kész ételeket betálalják a flancos ebédlőbe. (Cseléd vagy a szegény háziasszony robotol a konyhában.) Ez az életmód nem igazán felel meg egy mai család életvitelének. (Bár kétségtelen előnye, hogy a főzés szaga, rendetlensége nem kerül idegenek szeme elé...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!