Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért féltem azokat a dolgokat...

Miért féltem azokat a dolgokat (konyhai gépek, műanyag edények, stb), amiket én vásárolok a saját pénzemen, de amit kapok bárkitől,az nyugodtan kophat,azt használhatjuk a mindennapokban?

Figyelt kérdés
Vannak olyan edényeim, amiket vettem, összeköltözés után (készlet), és a mai napig porosodik a dobozban a szekrény tetején,mert annyira féltem,hogy befogjam enni,vagy bármi. A barátom nem vigyáz semmire, és nem szívesen adok a kezébe új dolgokat sem. Ha ő vesz valamit,és használja,nem érdekel, a magáéval azt csinál amit akar, de az enyémnek ne essen baja. Miért van ez? Ezt otthon tanulhattam? Vannak műanyag edényeim is, sütéshez,amikből egy csomót pl nem is használok,nehogy kopjon. Vagy mániákus gyűjtögető vagyok,esetleg? Halmozom a dolgokat? Otthon semmim sem volt,nem is lehetett volna,mert az "anyám területe volt", nem engedett sem főzni, pláne nem azt,hogy nekem ott edényeim, dobozaim vagy bármim legyen.
tegnapelőtt 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha valaki használati tárgyat dísztárgynak gondol, az valami pszichikai defektus. A kedvesed tudná megmondani, hogy ez mennyire súlyos, vagy milyen más defektusok társulnak hozzá. Mindenesetre a saját takarításodat nehezíted vele, mert ezeket mindig le kell pakolni hogy törölgetni tudj, és ne legyen a pókok és porcicák örömtanyája a dobozok köze és mögötte...

Én olyan használati tárgyakat veszek, amiket használok.

tegnapelőtt 14:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Jaaa, én konyhai dolgokra gondoltam legfőképp. Tudod, ilyen műanyag gömbölyű tál, amiben krémeket szoktak keverni. Vagy a pepcoban kapható műanyag dobozok, amikben ételt lehet tárolni.
tegnapelőtt 14:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert soha nem volt semmid, és most a saját pénzedből már van, amiért keményen megdolgoztál. Begbecsülöd, félted ezeket a tárgyakat, nem akarod, hogy megsérüljenek, tönkre menjenek. Azért félted őket, mert eddig nem volt semmid és most végre van valami, ami a tiéd, a saját tulajdonod. Nem akarod, hogy bajuk essen és megint "ne legyen semmid".
tegnapelőtt 16:58
 4/4 anonim ***** válasza:
*Megbecsülöd
tegnapelőtt 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!