Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy rendeznétek be ezt a...

Hogy rendeznétek be ezt a nagyon kicsi konyhát egy 1 szobás lakásban?

Figyelt kérdés

Találtam egy lakást amit szeretnék megvenni, és teljesen felújítani, nagy pozitívum, hogy tégla nem panel és nagyon jó környéken van, hátránya, hogy kisebb mint amit eleve szerettem volna, ennek ellenére kb mindent kitaláltam,de a konyha elrendezésere ötletem sincs. Így nez ki a dolog:

[link]

[link]

[link]

Az lenne a probléma, hogy ahol jelenleg van a hűtő ott ugye van egy kis kivágás a falban ,én oda mindenképp bárpultot szeretnék két kis bárszékkel így az asztal helyetesítve lenne. Hogy oldanátok tovább? a konyha teljesen át lenne alakítva. Nekem két ötlet jutott az eszembe:

1. a mosdó alá beépített kis méretű hűtő (mellette kell a hely oda sütő megy

2. Azt a falban lévő kivágást tovább bontani, bővíteni egy 30-40cmvel és akkor elfér egymás mellett a nagy hűtő és a bárpult is. Hátha ti kreatívabbak vagytok. Kár volt sztem külön rakni a WC-t és a fürdőt előző tulajnak, mert így a konyha lett nagyon gagyi

jan. 25. 19:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Sweethome 3D nevű programot szedd le gépre. Gyönyörűen meg tudod benne tervezni az egész lakást, bútorokat, mindent. :)
jan. 25. 23:27
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Bárpultnál bárszékekkel kevés haszontalanabb dolog van. Kényelmetlen és elveszi az értékes helyet
jan. 26. 08:04
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A bárpult + kakasülök egyrészt sok helyet elfoglal, nem praktikus, évtizedekkel ezelött volt divatban és csak kifejezetten nagy nappaliban/amerikai konyhában van a helyén, egy pici konyhában duplán hülyén néz ki.
jan. 26. 08:40
 14/24 A kérdező kommentje:
Ha kukazom a bárpult ötletet akkor viszont maradhat a hűtő, ott ahol van. A szobába szeretnék mindenképp egy kis ágyat es külön kanapét, persze valami kisebb méretűt akkor ott egy dohányzó asztalnal lehetne enni is akár..
jan. 26. 08:43
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Hutot ne tedd at a szobaba mert nem fogsz tudni aludni
jan. 26. 08:46
 16/24 anonim ***** válasza:
#14 És majd mindig körbe mész a kajával a picike konyhából a folyosón át az ajtóig meg vissza? Ezt érdemesebb lenne átgondolnod. Most is nyitott az a szoba, nem lesz akkor sem más ha nem az ajtó marad a bejárata hanem a hűtő helyén nyitod meg inkább a közlekedést. Semmi nem akadályozza hogy akkor is legyen ott ágynak nyitható kanapé. Nappaliba nem raksz ágyat, zavaró, értelmetlen, az a helység nem arra való. Ezért kérdeztem már az elején hány embernek, hány szoba van mert ettől függ mit érdemes akkor ott csinálni, de nem válaszoltál rá.
jan. 26. 08:47
 17/24 anonim ***** válasza:

A szoba és konyha közötti nyílást megnyitnám padlóig, hogy legyen ott egy átjáró. A konyhát L alakban tervezném az ablak alá benyúlva, a hűtőt átforgatnám az ablak falára és fölé is tennék szekrényt (a másik oldalon is plafonig).

Kényelmetlen, de azért, hogy az ablak nyitható maradjon, nyilván nem az ablak alá tenném a mosogatót és a főzőlapot, hanem egymás mellé a másik oldalra. A sütő mehet az ablak alá.

Ha az átjárhatóság megvan, akkor vagy csináltatnák egy pultszerű asztalt a szoba felé a hűtő meghosszabbításaként, vagy betennék egy kis asztalt az ajtó és a konyha nyílás közé két székkel és kész. Ez nem igen korlátoz semmi egyéb funkcióban, sőt akár összecsukhatót is lehet választani, ha tartasz attól, hogy néha kell a hely másnak.

Nem látszik mekkora hely van pontosan, de egy kis asztal, két székkel lehet elfér a folyosó kezdeténél is, akkor meg tartanám az L alakot és felfalaznám a szoba falat.

jan. 26. 08:57
 18/24 A kérdező kommentje:
Egy szoba van amit mutattam a képen a konyha mellett azért szeretnék külön ágyat es külön kanapét.
jan. 26. 11:23
 19/24 anonim ***** válasza:

#18 Pont ezért kérdeztem a legelején milyen a lakás. Akkor azt írtad ez a nagydobra, nem azt, hogy ez az egyetlen szoba.

Ezek szerint ez egy kis garzon lakás főző fülkével, mert az nem konyha.

Pont ilyen esetben a legjobb ha megdöntöd a falat, teret, helyet nyersz vele.

Az ablaknál csináld meg a konyhát a szobába is átlógóan, tegyél oda asztalt, ne pultot! A sarokba mehet nyitható kanapé, tévé, számítógép, akármi még az ablakos oldalra.

A másik felén a szobának még tegyél térelválasztó polcot, paravánt és mögé az ágyat. Semmiképpen nem tudod zárttá tenni a szobát, hogy ott lehessen aludni míg valaki a konyhában van, akkor ne pazarold el a kis helyet egy felesleges falszakasszal! A mostani ajtó helye legyen lezárva és a nyílás megnagyítva ajtó helyett!

jan. 26. 12:32
 20/24 anonim ***** válasza:
54%

El kell fogadni, hogy ezekben a garzonokban nem lehet kialakítani a klasszikus nappali-konyha egyesített nagy teret. A főzőfülkét meg kell hagyni annak ami a funkciója.

A szoba viszont kellően tágas, oda berakhatsz egy 2méter x 80cm-es nagy asztalt, az jó lesz evéshez is.

jan. 26. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!