Milyen más szó van a dohányzóasztalra? Rohadtul senki se dohányzik, (szégyen a kivételnek) mégis folyton így van emlegetve a nappaliban, a kanapé elé helyezett alacsonyabb asztal. Van rá másik hivatalos szó, hogy a jövőben azon tudjam megnevezni?
Figyelt kérdés
jan. 13. 10:48
11/14 anonim válasza:
Aki nem emlegeti, annak nyilván nincs a lakásában. A mi nagyszobánk közepén ez van. Értelemszerűen, ha feleségem vagy gyerekem kérdezi, hogy hol van ez vagy az, én pedig tudom, akkor válaszolok. Ha a dohányzóasztalon van, akkor ezt válaszolom. Úgyhogy én elég sokszor mondom. Én is elgondolkodtam már ezen, mert sem mi, sem a szüleim nem dohányoznak, szóval elég idejétmúlt megnevezés.
Én egyébként jobb híján nagyszobai asztalnak hívnám.
13/14 A kérdező kommentje:
11-es, pontosan. Gondoltam erre is, hogy nappali asztalnak fogom mostantól mondani, és idegen környezetben meg coffee table-nek.
jan. 15. 12:42
14/14 anonim válasza:
Magyar nyelv dohányzóasztalnak hívja és kész. Gondolom mert régen ezen dohányoztak. Az angol hívja coffee table-nek, esetleg cocktail table-nek.
Ne akarj nyelvújítani. Kalaptartóra se tesz senki kalapot, meg az anyósülésen se mindig anyós ül. Kesztyűtartóban se kesztyűt tartasz. Ezeken is ennyit háborogsz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!