Mi a hivatalos neve annak az ablakra rakható tapétaszerűségnek, amit hőszigetelésre és függöny helyett lehet használni?
Nem fogsz ilyent találni. Vagy hőszigetelő a fólia, vagy egyéb (mintás, matt, fényáter. csökkentő, ...stb)tulajdonsággal bír.
Ablak fajtától függően max 2 fólia adja a megoldást.
#2, ó, akkor hiába keresem. :( De végülis, a nem hőszigetelő is egy vékony plusz réteg az ablakon, attól, hogy nem kifejezetten hőszigetelő?
#3, az lenne a legfőbb, hogy kintről ne lehessen belátni, de az tényleg nagyon jó lenne, ha én viszont kilátnék :D Az előző lakásomban a bejárati ajtó üvege volt ilyen, nagyon szerettem. :)
Köszönöm nagyon a válaszokat!
1-es vagyok!
Én papírbolt kirakatán láttam ilyet, kívülről csak tájképet látni, belülről viszont tökéletesen kilátható.
Ha valahol látsz egy ilyen kirakatot, menj be, és kérdezd meg őket.
Szerintem hőtükör fóliára gondolsz.
Csak szólok, ha besötétedik és bent felkapcsolod a villanyt, akkor fordítva fog működni. Befelé lehet majd látni, de kifelé nem.
Hogy hőszigetel-e? A napsütéstől biztosan véd. A hősugárzással átbocsájtott veszteség is kétségtelenül csökkenthető. Azonban tartok tőle, hogy egy üveg felületre felragasztott fólia jelentősen nem fogja növelni a komfort érzetet.
Jelentős javulást lehet elérni:
- külső redőnnyel
- 1.1 hőszigetelésű, vagy jobb üvegezéssel
- belső függönnyel, vagy függönyökkel
Gyerek koromban a szobám ablakára az ablakkeretre celofánt ragasztottam. A celofán és az ablaküveg közötti légréteg javította a hőszigetelését. Nem szép, de legalább olcsó és működőképes megoldás.
Egy autósboltban találatam olyat, amit keresek, #2-es adta a tippet, hogy ilyen helyen is nézelődjek :) Nem igazán hőszigetel, de kintről nem lehet belátni én viszont kilátok. Igaz, nem mintás, de jóval olcsóbb. Van olyan is, ami kintről tükörnek látszik de végül a sötétszürke tetszett meg jobban.
A kirakatfóliáknál is voltak nagyon szépek, de elég drágák.
Mindenkinek köszönöm a válaszát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!