Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha 80-90 ezret elköltöttem...

Ha 80-90 ezret elköltöttem ilyenekre, valamit nagyon rosszul csináltam?

Figyelt kérdés
Tegnapelőtt költöztem be az albérletbe, és vennem kellett pár dolgot, mint például WC kefe, Evőeszközök, Tisztítószerek, fogkefe tartó, illetve ezekhez hasonló dolgok,de még mindig nem vettem meg mindent

#Háztártartás
2023. nov. 12. 06:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
még 3-4x ennyi el fog menni, nyugi
2023. nov. 12. 07:43
 2/9 A kérdező kommentje:
De alig van már pénzem
2023. nov. 12. 09:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát az attól függ. Ha emiatt nincs mit enned holnaptól, akkor lehet nem kellett volna egyszerre minden ilyen kacatot megvenned. Ha nem befolyásolja a megélhetésedet, akkor ez van. Nem olcsó berendezni egy háztartást és szerencsés ha bútorokat nem kell legalább venned.
2023. nov. 12. 10:01
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Ha szükséged volt/van rá, akkor miért csináltad volna rosszul? Mert szükséged volt és van rá.

Az "illetve ezekhez hasonló dolgok"ból nem derülnek ki, hogy konkrétan miket vettél, de: sok kicsi sokra megy. Ha ez az áruk, akkor nincs mit tenned. Ezzel számolni kell(ett volna).

Most még gondold át, hogy mikre van szükséged, mik hiányoznak. Ha nem gondolod át, akkor legfeljebb idővel tapasztalni fogsz dolgoknak a hiányát. Ugye természetesen akkor amikor kellene, tehát a legrosszabbkor. Mérlegeld, hogy mikire mekkora szükséged van, esetleg meg tudsz-e akár véglegesen akár átmenetileg oldani valamit, hogy ne kelljen megvenni vagy meddig tudod nélkülözni.

Magától értetődő tanács, hogy írj össze mindent, amire szükséged van és nézd meg, hogy hol kapod meg olcsóbban. De a minőséget ne hagyd figyelmen kívül, mert lehet, hogy a 20%-kal olcsóbb lesz a drágább, mert könnyen eltörik, hamarabb tönkre megy stb.

(Egyébként a fogkefe tartó egy olyan dolog, amit ki lehetett volna hagyni. Akkor is, ha nem volt drága. Mert meg lehet oldani máshogy is.)

Főzni-sütni fogsz? Ahhoz is kellenek tárgyak...nem kis összeg lesz. Bár semmit sem tudni, hogy van-e bármid, tudsz-e / tervezel-e főzni, mennyire szeretsz belemélyedni a főzés-sütés világába – tehát, hogy mennyi+milyen konyhai eszközökre lesz szükséged – stb.

Deeeee: Nem kell mindent azonnal megvenni. Mérlegelj ésszel a meglévő és várható kereteddel! És vegyél figyelembe egy ilyen tényezőt is: "nem várt kiadás" stb.

(Bútorokat használtan is lehet venni. Bár lehet olyan szaguk, amiket nem tolerálsz. Meg van igyen elvihető tárgyak csoportja facebook-on.)

2023. nov. 12. 21:23
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Fogkefetartó? Nem jó az ingyen beleállítva a pohárba szőrrel felfelé?
2023. nov. 12. 23:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát a lakberendezés drága műfaj. Viszont ha nincs rá pénzed, előbb írd össze, mi a legszükségesebb, legsürgősebb és szépen havonta haladj vele.
2023. nov. 14. 17:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Elnézésedet kérem 6-os, félre nyomtam és emiatt a félig hasznos értékelés ment!
2023. nov. 14. 23:55
 8/9 A kérdező kommentje:
A lakás be van bútorozva, illetve gépesítve. A pénzem viszont kevés
2023. nov. 15. 05:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyugi, én is meglepődtem amikor annak idején összeköltöztünk a férjemmel, amennyi pénzt mi ott hagytunk tök átlagos dolgokra... és ez még csak a kezdet. Nem egyszerű berendezni egy lakást.
2023. nov. 23. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!