Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Fel tudtátok újítani a lakást,...

Fel tudtátok újítani a lakást,hogy modern legyen,vagy nem érdekel annyira?

Figyelt kérdés
Lassan 20 éve,hogy beköltöztünk az akkor felújított otthonunkba. Sokáig büszke voltam rá, de az utóbbi időben látom,hogy teljesen elavult lett. Kb 1 millióból legalább a bútorokat és szőnyegeket sikerült modernizálni,de még mindig borzasztó "retro" az egész. Van ez a vöröses terazzo csempe 2 helységben is.A konyhabútor az a régi stílusú vöröses barna. Vannak spotlámpàink az àlmennyezeten,amit mindig is szerettem,erre most làtom lakberendező csoportban,hogy az mennyire gáz és rakjunk led csíkokat inkáb...őszintén, én tényleg ennyire gáz vagyok,hogy nem tudom tartani a lépést ezekkel a trendekkel?
2023. jan. 20. 09:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
71%
Amig jó állapotban van, és jól ellátja a funkcióját, addig hülyeség csak azért újítgatni, hogy trendi legyen.
2023. jan. 20. 10:19
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly vettem lakást, de az áremelkedések miatt csak olyat tudtam venni, ami átlagos állapotú és néhány éve újították fel, de már laktak benne. Ha fél évvel korábban tudok venni, akkor a pénzemért sokkal jobbat is kaptam volna, csak jött a 25%-os áremelkedés. Amiket hiányolok a lakásomból:

-Meghagyták a konyhában a gipszkarton falú spájz részt a konyha végében. Ezt kivetetném, elbontatnám és egy új meghosszabbított konyhaszekrényt tennék be L-alakban.

-nincs mosogatógép, azt tetetnék

-villanytűzhelyet rakatnék a gáz helyett

-A fürdőszobában nincs kialakítva a mosógépnek a falba/kád aljába menő szennyvíz elvezető cső, szóval csak a kádba lóg a cső most, ez nem tetszik

-Nincs a fürdőben törölköző szárító

-A mosógépet talán a konyhába tetetném, a fürdőszobába szárítógépet tennék a mosogatógép helyére.

Viszont én ezt a lakást első lakásomnak vettem és egy kisebb 1,5 szobás, maximum 5 évet lakom majd itt. Csináltattam rajta pár dolgot, mint új bejárati ajtó, légkondi, de nagyobb, millió forintokba kerülő felújításokat nem szeretnék végezni rajta. Lényegében szét lehetne verni a konyhát és a fürdőt és teljesen újjá építeni, de erre sem kedvem, sem nem akarok erre költeni milliókat, mert annyival nem emeli a lakás értékét és amúgy sem túl hosszú távra tervezek itt.

Ha van felesleges pénzed rá és még itt tervezel élni sokáig, akkor én simán költenék rá a helyedben.

2023. jan. 20. 10:41
 3/22 anonim ***** válasza:

Nem vagyok se plázacica, se milliomos, nem költök milliókat valami amúgy teljesen jó lecserélésére csak a divat változása miatt. Ettől még persze, ha fel van újítva a ház vagy egy része, akkor nyilván a trend és az saját ízlésem alapján kerül felújításra.

Azért van egy két apró trükk, amivel fel lehet újítani kisebb pénzből. A csempék színén mondjuk pont nem nagyon lehet változtatni. De pl beépített szekrény, konyhaszekrény esetén elég lehet új szekrényajtót venni, és nem a teljes szekrényt cserélni. De az ajtógombok, fogantyúk cseréje is sokat tud dobni, változtatni az összképen.

2023. jan. 20. 10:48
 4/22 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem 20 év utáni burkolat és bútor csere már nem trendiség kérdése, hanem egyszerű modernizálás. Ha van rá pénz meg kell csinálni, de ezért nem húznám össze évekig a nadrágszíjat.

Ha nem rézcsövekkel készült a víz szerelés akkor egy fürdő burkolat csere előtt még ezt sem árt ki cserélni, mert utólag kellemetlen egy víz szivárgás

2023. jan. 20. 11:40
 5/22 anonim ***** válasza:
89%

Szóval eddig tetszett a spotlámpa, de miután olvastad a magazinban, hogy gáz, már rögtön nem tetszik?

Nem vagy te egy kicsit sznob?

2023. jan. 20. 12:19
 6/22 anonim ***** válasza:
94%

Nem, nem vagy gáz. Az ember normálisan meg szokta csinálni a dolgokat, hogy az akár még 20 év múlva is jó legyen. Lehet néha-néha trendiskedni, függönyt cserélni, 1-2 bútort, de felesleges nagyon beruházni.

Egyébként két éve vettem egy 120 nm-es lakást, gépészetileg jó állapotú volt, de gondoltam majd én ezt most jól felújítom. Bekerült a fehér parketta, a hideg skandináv falak, minden bútor vadiúj ikeás, ízléses, gyönyörű minden, kiegészítők, lakásdekor, és tényleg mindenkinek nagyon tetszik, új ikea konyha 2 millióért, hiperszuper trendi, de valahogy..

... valahogy nem az igazi. Modern, steril, hideg. Hogy őszinte legyek, a 30 éve épült családi házunk melegebb, otthonosabb. Mentem a trend után, ami fotón gyönyörű, benne élni is jó néha, büszke is vagyok rá, de hiányérzetem van.

Szóval becsüld meg a kis terazzo csempét és vörsösesbarna konyhabútorod, nincs vele semmi baj. A pénzből meg utazz el, amit elcsesznél trendkövetésre. Javítsd meg ami elromlott, és éld az életed.

2023. jan. 20. 12:56
 7/22 anonim ***** válasza:
32%

6!

Szerintem csak egyszerűen megszoktad 30 év alatt. Valószínűleg, ha a mostani kinézetet nézegetted volna ennyi ideig, akkor az hiányozna.

Nem te vagy az első aki ezt érzi, ismeretségi körömben többen is így jártak.

2023. jan. 20. 13:23
 8/22 anonim ***** válasza:
44%

Két dolgot kell elkülöníteni:

1.Felújítunk, javítunk, átalakítunk mert a régi tönkrement, széttöredezik, stb.

2.Újat veszünk csak azért, mert nem tetszik a régi, azaz pusztán esztétikai szempontokra hagyatkozunk.

Az első pont értelmes, a második értelmetlen.

2023. jan. 20. 13:47
 9/22 anonim ***** válasza:
90%
#7 remélem megszokom ezt is, amig el nem készült minden vágyam volt a jelenlegi, imádtam tervezni is. Tényleg szeretem, csak az az áttörő otthonosság érzés nincs meg benne.
2023. jan. 20. 13:54
 10/22 A kérdező kommentje:
Ugyanez...a nappali most teljesen "trendi" nálunk,abba tettem a legtöbb pénzt. Annyit terveztem,hogy fuhh milyen jo lesz, végre minden skandi, ikeás, insta kompatibilis, szürke,ami amugy a kedvenc színem. Hát amikor kész lett, az volt az első gondolatom,hogy képen jobban nézett ki:D Egy pár hónapig tartottam magam,hogy ide ezentúl be nem teszi a lábát semmilyen kiegészitő,ami nem szürke,fekete,fehér vagy bézs. De aztán nem bírtam, elkezdtem vissza tenni a színes képeket, az ilyen-olyan kis nem túl trendi díszeket stb...
2023. jan. 20. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!