Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért adott ilyen drága...

Miért adott ilyen drága árajánlatot az asztalos?

Figyelt kérdés
Gardróbot szerettem volna csináltatni, meg is terveztem, majd hívtam egy asztalost. Mondta hogy ez azért nem jó, ez meg azért nem jó, itt akkor nem lesz oldala a szekrénynek, nem lesz benne ajtó stb. addig variálta míg a végén szinte nem is volt már benne anyag. Ehhez képest később adott egy 2 milliós árajánlatot. Leesett az állam, mert 1 milliós keretem volt rá, de azt gondoltam ennyiből már megszólal olyan gardróbom lesz. Annyira felhúztam magam, hogy megoldottam kész szekrényekből, minden megvalósult így amit szerettem volna, és van mindennek oldala, és van mindenhol ajtó, rengeteg polc stb. Mindez nem érte el az 500 ezret. hogy lehetséges ez?
2022. okt. 16. 09:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%

A kézimunka, mestermunka ára, a fa nagyon drága, adó, tb, műhelybérlet, tervezés, szabás, kimunkálás, összeállítás, szállítás , műhely rezsiár ( világítás, fűtés) stb. az árkalkulációban.

Nálam 2.70-szer összesen 2, 5 m hosszú polcsort, egy 270-szer 1 m széles, ajtós, polcos szekrényt hát nélkül, egy 80-szor 2,70 magas ajtós szekrényt hát nélkül csinált meg fából, anyagár+munkadíj baráti minimum áron ( gyerekkori haver) 1,2 millióért. Ennyi az ára.

Te vettél negyed annyiért kommersz pozdorját. Ezzel kellett volna kezdened.

2022. okt. 16. 09:19
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Baromi drága lett a fa. Pár napja az OBI-ban egy 0,2 m2-es rétegelt lemezt (igaz, bükk) 7600 forintért akartak levágni, maradék anyagból, tehát nem kellett volna a táblát kifizetni, csak ezt a 40*45 cm-t, plusz a 2 vágásvonal munkadíja...

Tavaly nyáron készítettem egy 150*70*60-as kalitkát a madaraimnak szintén rétegelt lemezből, falécekből, ponthegesztett hálóból stb., az akkor 50 ezer anyagköltség volt (mondjuk nem volt kispórolva belőle az anyag, min. 10%-ot spórolhattam volna), most bele sem merek gondolni, mennyi lenne.

2022. okt. 16. 09:26
 3/17 A kérdező kommentje:
Ugyanolyan bútorlapból vannak a szekrények, mint amiből ő csinálta volna, ráadásul a két hatalmas 180x200-as ruhásszekrénynek tükrös tolóajtója van! A tv-s szekrénynek is az egyik ajtója üvegajtó.
2022. okt. 16. 09:32
 4/17 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, 2 millióért csinált volna nekem egy olyan gardróbot, ami köszönőviszonyban sem volt azzal, amit én szerettem volna. Röhej.
2022. okt. 16. 09:34
 5/17 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Zsanér és zsanér között hatalmas különbség van, fióksínről ne is beszéljünk.

A kész, tömeggyártott bútorok olcsóbbak lesznek, azokat egy gyárban csinálják, mindent optimalizálnak hozzá. Ahha, ekkora az oldala, akkor a maradék bútorlapból pont kijön a fiók, vagy ha nem akkor addig variáljuk hogy kijöjjön.

Vagy alapból akkora méreteket rendelnek a bútorlap üzemből ha elég nagyok

Ezt, egyedi bútornál nem lehet megjátszani.

2022. okt. 16. 09:58
 6/17 anonim ***** válasza:
80%
Hát az, hogy engeded magad megvezetni bem az asztalos hibája, ott neked kell ahhoz ragaszkodni, amit akarsz. Azt neg látni kéne mire adott 2 milkás ajánlatot, lehet, hogy sok, lehet, hogy kevés. Tetszik vagy sem 2 milka lehet reális. Nyilván tömeggyártott elemekből olcsóbb, de ez mindíg is így volt.
2022. okt. 16. 10:31
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Az asztalos javasol, te mondhatod azt, hogy nem. Nem tudhatod milyan anyagokkal kalkulált. Milyen frontokkal, milyen szerelvényekkel, stb.

Tél végén csináltattunk egy hatalmas egyedi sarok gardróbot, mert egy bolti sem illett be oda, ahova nekünk kellett. 870 ezer forint volt, tökéletesen olyan, amilyet megálmodtunk. Költözünk, pont ugyanilyen kéne az új házunkba is, gondolkodtunk, hogy elvigyük-e, vagy csináltassunk újat. Azt mondta az asztalos ezt most 1,5 millió körül vállalná és akkor a munkadíján nem is igazán emelt. És mondom... ezt úgy, hogy februárban lett kész az előző. :D Inkább elvisszük.

2022. okt. 16. 11:05
 8/17 A kérdező kommentje:
Azzal kezdtem, hogy mindenképpen szeretnék ajtókat rá, a por miatt. Teljesen meg volt tervezve az egész, le is volt rajzolva, méretekkel mindennel. A munkadíja majdnem egymillió volt ebből az egészből.
2022. okt. 16. 11:16
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen vállalkozónak az ajánlata még nem számít.Talán próbálkozni kellett volna másikkal is.

Mivel megoldottad, okafogyott lett az az ajánlat.

2022. okt. 16. 11:36
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem volt már rá időm, mire kijön, árajánlatot ad stb... Ő is fél évre tudta volna vállalni. 1 millió volt a keretem az egészre. De erős a gyanúm, hogy ő sem a bútorra adott ajánlatot, hanem meglátta hogy hol lakunk, milyen házban és az alapján. Sajnos általában így áraznak nekünk mindig dupla, tripla árat. Fürdőszoba burkolására kaptunk például 1 millió 400 ezres ajánlatot is, ő is a ház alapján árazott nekünk, míg végül 400 ezerért csináltattuk meg kifogástalan minőségben, az az illető a munka alapján adott ajánlatot.
2022. okt. 16. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!