Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért forduljak asztaloshoz,...

Miért forduljak asztaloshoz, ha ott az ikea?

Figyelt kérdés
Kicsit bizonytalan vagyok, hogyan rendezzük be a konyhánkat? Menjünk ikea-ba, vagy bízzunk meg egy asztalost? Nyilván más a két árkategória, mi szól ikea ellen / asztalos mellett?
2022. máj. 31. 15:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha szétnézel az Ikeában és úgy érzed, hogy neked ez kell, és mindent megtalálsz, pont úgy ahogy te szeretnéd, és ahogy neked befér a konyhádba, akkor vásárolj az Ikeából, hisz azt már hazaviszed és kész is van.

Viszont, ha van(vagy nincs) konkrét elképzelésed. Láttál valamit a neten, ami megfogott, és te is olyat szeretnél. Teljesen a te konyhádra szabva, a legoptimálisabb helykihasználással, akkor az asztalos a jó választás.

Ő valóban megvalósítja álmaid konyháját, akkor is ha nem hétköznapi elképzeléseid vannak.

Tényleg csak a képzelet (és a pénztárca) szab határt.

Te tudod, hogy mire van szükséged.

Mindenkinek másra van igénye, ezért mindkettőre megvan a kereslet.

2022. máj. 31. 15:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mivel én asztalossal csináltattam, annak a pozitívumairól tudok beszámolni.

Én az utolsó fogantyúig gondosan megterveztem a konyhámat, és kész látványtervvel mentem az asztaloshoz. (Ez nyilván nem feltétel, mehetsz egy skiccel, és gondolom akkor ő készít látványtervet)

A régi konyhabútoromat kibontotta elszállította, az újat pedig beépítette.

Nekem ez is pozitívum, mert kocsim sincs, és egyedülálló nő vagyok, kevés fizikai erővel.

Pontosan olyan gyönyörű lett, ahogy elképzeltem. Az asztalos korrekt volt, segítőkész. Ha valamit meggondoltam, mert élőben mégsem mutatott úgy, vagy időközben más funkciót szántam neki, akkor módosított a terven. Tett fel plusz ajtót a szekrényre ahova eredetileg nem volt tervben, megváltoztatta az asztal lábát, stb.

Szóval én biztos, hogy az asztalosra szavazok, abban az esetben ha nincsenek anyagi akadályai. (Bár nem vagyok tisztában az Ikea áraival.)

Az asztalosom annyira rendes volt, hogy mint mondtam kész tervet adtam, konkrét bútorlappal. Elkészítette az árajánlatot, és megírta, hogyha nem ragaszkodom a méregdrága Egger bútorlaphoz, akkor pontosan 490.000.-Ft-tal kevesebbe kerül az egész. (nem csak konyhabútor volt, hanem előszoba és kisbútorok).

Hallgattam rá, aminek a végeredmény nem látta kárát, a pénztárcám viszont annál inkább az előnyét.

2022. máj. 31. 16:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
én inkább lapszabászatnál rendeltem meg a konyhát. Kijött egy nagyonügyes szakember, mindent lemért, csak a színt kellett egyeztetni. 700ezerből megúsztam, de tökéletes, minden milliméterre stimmelt. Ez tíz éve volt. A mai napig hibátlan minden.
2022. máj. 31. 16:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem az asztalosokkal való tapasztalatlanságom az oka a kérdéseimnek.
2022. máj. 31. 16:51
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Semmim nincs az IKEÁ-ból, de mégis azt mondom - hallomásból - hogy egy próbát megérne!

Bemész, elmondod mit akarsz és látványtervet készítenek neked. Akár többet is.

Eldöntöd, hogy melyik tetszik neked, azt összekészítik és megveszed.

Kérheted összeszereléssel együtt is, azért nyilván pluszban fizetned kell.

Gyakorlatilag 3 napon belül kész a konyhád és garantáltan lényegesen kevesebből, mint az asztalos.

Ha viszont nem tetszik az IKEA ajánlata, akkor még mindig ott az asztalos mint opció.

2022. máj. 31. 17:50
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

Egy normális minőségű konyhabútor nem, vagy nem sokkal olcsóbb az Ikeában. Én bútorokat csinálok, pár hete számoltam ki egy olyan konyha árát, amire az Ikeában is kértek árat. Az Ikeában 1.500.000, én 1.900.000-ért csinálnám, de odaszállítva, beépítve. Az Ikeás bútorokat még össze kell állítani lapokból.

Egyébként biztos, hogy nem lesz meg 3 nap alatt az Ikeás, ahogy az 5-ös írta.

2022. máj. 31. 19:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én asztalossal csináltattam, pontosabban ő felmérte, megterveztük, lapszabászatban leszabattunk méretre mindent, majd ő összerakta.

Ez akkor - 2 éve - 900 ezer forint volt mindennel együtt, az ikeában kb. 300 ezerrel több lett volna.

2022. jún. 1. 07:59
 8/10 anonim ***** válasza:

"az IKEÁ-ból ... Gyakorlatilag 3 napon belül kész a konyhád..."

NEEEEEEMMMMMM!!!!!!!!!! Ez az, amire nem szabad számítani!!!

Ha mondjuk 3 hónapot ha rá tudsz szánni úgy, hogy mindent, de mindent előre ki kell fizetni, mindent kiszállítanak, és csak hetekkel később szerelik majd össze, tehát addig kerülgetned kell, aztán kijönnek, valahogy összerakják, de mehetsz reklamálni, akár több körben - szóval ha ez mind belefér, akkor menj az ikeába!

Asztalossal se gondolom, hogy nagyon könnyű lehet, de mindenesetre az ikea szolgáltatásai nagyon durván rosszak!

2022. jún. 6. 21:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja, és ez még a járvány előtt volt így, azóta meg a háború miatti késedelmes mindenféle még jobban elnyújthatja az egészet.
2022. jún. 6. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Asztalossal csináltattam, 1.9 millió volt. Ikeás olcsóbb lett volna, több százezerrel. Amiért az asztalost választottam, az

1, a vasalatok sokkal jobbak így

2, az idő. Nem mindig van minden az Ikeában és akkor várni kell (bár hallottam azóta rémtörténeteket asztalosokról is, nekem szerencsém volt)

3, lakásfelújítási támogatás miatt így jöttem ki jobban anyagilag, a magasabb ár ellenére is.

4, az ikea mellett szólt volna, hogy azt a frontot (festett mart fogós magasfényű) ami legjobban tetszett, ott meg tudtam volna fizetni, itt még több százezer lett volna pluszban, így nem. Viszont a vasalaton nem akartam megalkudni, ahol megfoghattam volna azt a pénzt.

Nekem nem volt extra alakú konyhám, csak sima, egyenes bútor kellett, így ezt nem kellett számításba vennem.

2022. jún. 15. 15:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!