Egy függönynek a padlóig kell érnie, vagy a radiátor vonaláig?
Figyelt kérdés
Szerintem úgy szép, ha leér a padlóig, viszont azt olvastam, hogy akkor meg veszít a radiátor a fűtőértékéből.2022. aug. 24. 11:53
A kérdező szavazást indított:
Padlóig
Radiátor vonaláig
13 szavazat
1/12 anonim válasza:
Igen, ez az örök dilemma nálunk is...
Én vagyok az esztétika-mániás - a férjem meg a műszaki szempontokat veszi előre. :))))
2/12 anonim válasza:
Teljesen ne érjen le a padlóig, mert akkor nagyon koszolódik és zavaró is lehet. Esztétikailag is a radiátor vonaláig szép. Persze, ha normál, hagyományos radiátor van, nem valami design elem, aminek teljesen máshol van az alsó vonala.
3/12 anonim válasza:
A függöny a nyílászárót takarja el, ne a falat. Szerintem elég hülyén néz ki, ha földig ér, miközben méter magasan kezdődik az ablak.
4/12 anonim válasza:
3: ez abszolút ízlés kérdése.....
Nálunk pl. faltól-falig van ablak, és sokkal szebben mutat pl. a behúzott sötétítőfüggöny, hogy padlóig takar mindent. Nem csak olyan miniszoknyásan a párkányig. :-D
5/12 anonim válasza:
Nekünk 2 függönyünk van: a nyári földig ér, a téli csak a radiátor tetejéig.
6/12 anonim válasza:
Szép, ha földig ér, de ha radiátor van az ablak alatt, akkor nem annyira praktikus szerintem.
7/12 anonim válasza:
Műszakilag akkor hatásos a téli fűtés, ha a függöny a radiátor és az ablaküveg között van, mert akkor a felszálló meleg levegőt nem hűti a hideg ablaküveg.
8/12 anonim válasza:
Nálam kicsit öszvérmegoldás van, mert olyan függönyt gondoltam, ami a radiátor vonaláig ér, de kicsit (10 cm) hosszabb lett,így a radiátor tetejére "omlik",inkább mögötte van,ami tulajdonképpen nem is néz ki rosszul és praktikus is.
9/12 anonim válasza:
Nálunk a radiátor alsó vonaláig ér. Nekem nem tetszik, ha a padlóra lóg. Meg tuti mindig rálépnék.
10/12 anonim válasza:
Ha faltol falig ablak van, akkor padlóig, ha csak önálló kis ablak, akkor a radiátorig.
Egyébként nem ront a hatásfokon a hosszú függöny, ha az ablak jól zár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!