Ha az ágy támlája kb. pont teljsen takarja a radiátort, akkor ennyi erővel azzal fölöslegesen is fűtünk? Vagy azért számít?
Szerintem sem számít túl sokat.
Saját tapasztalat:
Ugyanígy van a hálószobámban az ágy, de nem zavar mert nem is szeretem a meleget, ezért sosincs bekapcsolva a radiátor. De mivel zárószinten lakom egy panellakásban, a visszaforduló csövek a plafon alatt is szolgáltatnak hőt.
Kb. egy hete egy éjszaka valamiért megfodítottam a párnát, ami teljesen hozzápréselődött az ágytámlához. És döbbenten vettem észre, hogy az az oldala meleg a párnának, mint ahogy az egész ágytámla is.
A radiátor maximumra volt kinyitva, forró.
És akkor eszembe jutott, hogy tavasszal épp a fűtési szezon vége felé volt kifestve a háló, és a festő, hogy jobban száradjon a fal, kinyitotta a radiátort. Aztán mire a felújítás befejeződött, már rég nem volt távfűtés és el is feledkeztem a kinyitott radiátorról.
Most valamikor szeptember közepén kapcsolták be, és én egy teljes hónapig nem vettem észre, hogy maximumon megy a fűtés a hálószobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!