Mit gondolsz hány négyzetmétertől számít egy szoba nagyon kicsinek?
Most ez attól függ.
Nekem 6m2 a hálószoba, gyakorlatilag csak hálófülke mert benne van az ágy meg egy kis gardrób és ennyi. Mellette viszont van egy szobám ami tulajdonképpen a nappalim és egyedül élek.
6m2 valóban hálófülke 1 személyre, nem szoba. 2 embernek kb 10m2-et mondanék minimumnak, ott fér el 160-as ágy, tv meg egy kis szekrény.
A házunkban 14m2 a mi szobánk és teljesen kényelmes, a gyerekszobák pedig 12m2-esek, szintén elegendő.
Gyerekkoromban 25m2 volt a szobám, így anno azt tekintettem minimumnak, szóval sok mindentől függ :)
Kollégiumban (alapterülete 7,2m2-es és 3 fős) 2,4m2 jut egy főre, a 2,8 méteres belmagasságával bőven meg is van az előírt minimum 5 légköbméter, jogilag az 5m3/fő-nél kisebb helyiség nem alkalmazható szobaként.
Az 5 légköbméter/fő az előírt, azt persze más tészta kinek milyen az igénye és emiatt mindenkinek mást fog jelenteni a nagyon kicsi!
Megemlítésként kezdve: a jogszabály szerint minimum 12 m²-től számít egy szoba teljes értékűnek, 6-12 m² között csak "félszoba" hivatalosan! Természetesen hálószoba esetében.
6 m² alatt meg szerintem már élhetetlenül kicsi, legalábbis ha szobának akarod használni! Helytakarékos bútorral valamennyire jobban ki lehet használni, de olyan sokra ne számíts, normál bútorral inkább csak hálófülke max., jó ha egy franciaágy meg 2 éjjeliszekrény befér, azt' csókolom! A régi házunkban nekem 9 m² volt a szobám (3×3), nem valami nagy, de 1 ember számára bebútorozva még éppen elég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!