Légtelenített radiátor kb 10 napig rendesen működött, amikor a legmagasabban levőben szörcsögésfélét hallottam. Gondoltam, levegős - és az is volt. Hogyan lehetséges?
Szerintem a radiátor, vagy az eész vízör, ha valahol tömítetlen, akkor ott nem levegő megy be, hanem víz jön ki, mivel nyomás alatt van. Ha pedig kijön belőle a víz...az egyfelől tócsát okoz - másfelől leesik a nyomás a vízkörben. Ezek egyikét sem tapasztaltam. Akkor, mi lehet?
Kondenz gázkazános fűtés, zárt rendszerű.
Nálam vagy 20 éve ilyen.
Kéthetente v. havonta lecsavarom a kis kupakokat, azután vagy jön egy kis levegő, vagy sem.
Ez nem hiba, ha csak pár hetente jelentkezik.
Egyszerűen kitermeli a levegőt magából.
Köszönöm!! Értem és el is tudom képzelni a levegő 'kidarálását'
Nem volt nagyon levegős - de, azért volt benne...nem igazán tudom pontosan megsaccolni, hogy ez most 'nagyon' - nak számít-e. Új gázkazánhasználó vagyok, a radiátorok és csövek is most lettek.
Tehát, akkor ez nem feltétlen hiba - ha meghallom, hogy szörcsög, lelégtelenítem. Köszi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!