Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Split klímát szerelő át tud...

Split klímát szerelő át tud telepíteni egyik lakásból egy masikba?

Figyelt kérdés
3 éve vásároltam egy Daikin split klímát. Azóta munkahely váltas miatt el kellett költöznöm másik lakásba. Viszont a régi lakásomat megtartottam. Oda nem szoktam járni, az egy másik városban van, a jelenlegi lakásomtól 20 kilométerre. Úgy gondoltam, hogy Ha lehet, akkor onnan leszereltetném, és áthozatnám ide. H úgy alakul, akkor oda veszek másikat. Viszont erre a klímára mostanában lenne szükségem, mert baromi melegeket mond. Ez egy modern több száz ezres készülék, jelenleg hasonlóra nincs keretem, rosszabbat meg nem akarok venni, ha nem muszáj.

#hőség #költözés #légkondicionáló #Légkondi áttelepítés
2022. jún. 25. 08:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Át tudják helyezni, de legalább egy új telepítés árával kell számolni. A klíma eladásán keresnek többet a klímások, egy meglévő klímához főleg anyagi okokból már nem szívesen nyúlnak, ha mégis, drágább lesz a szerelés, mint ha ő hozta volna a klímát. A leszerelésért is jó pénzt kérnek. Sajnos 100-ból 98 klímás a pénzért csinálja...
2022. jún. 25. 08:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Értelek. De ha még ez is a helyzet, még mindig olcsóbban jövök ki, mintha vennék egy ugyanilyet. Legjobb készülékek között van, jó a fogyasztása is, kipróbált álltalam, van benne pollenszűrő is pl. 400 ezer volt újonnan.
2022. jún. 25. 08:58
 3/8 anonim ***** válasza:

a kérdésedre válaszolva: igen, át tud telepíteni egy másik lakásba. Elég sok ilyen áttelepítés van, ez egy rutin munka.

Kiszállás, leszerelés, helyreállítás, átbumliás a másik helyre, ott fel/beszerelés, gáztöltés, próba, számla(legalább a gázról)...oszt öröm..

Felhívsz néhány klímást(ha van) megmondod honnan -hová, milyen márka, és tegnapra kéred...

Aztán sóhaj, mond egy árat...

Ennyi.

2022. jún. 25. 09:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. jún. 25. 09:57
 5/8 anonim ***** válasza:

"Sajnos 100-ból 98 klímás a pénzért csinálja..."

Mert szerinted miért kellene, hogy csinálják? Ez a munkájuk, persze, hogy pénzért csinálják. Gondolom te sem ingyen dolgozol...

2022. jún. 26. 01:05
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 - A végeredmény látja a kárát. Trehány, ronda, szakszerűtlen félmunkát végez, hogy minél gyorsabban mehessen a következő címre, ahol ismét fizet az ügyfél. Mivel az eladott klímák után nagyobb a pénz, mint ami a munkadíjból bejön, egy nap alatt minél többet fel akar tenni. Az ügyfélelégedettség mellett azzal sem foglalkozik, ha a trehánysága miatt két hét múlva menni kell javítani, fel sem veszi a telefont. Mivel bárkinek odaadják a klímás papírt, nagyon sok az ilyen "szerelő" aki csak a zsebét tömi, azért fogott bele, mert hallotta, hogy jó pénz van benne. Rendesen, a pofátlanság határát súrolva megkéri az árát, az ügyfél meg úgy is kifizeti, ha nem akar megsülni. A karbantartást is csak elnagyolják, a beltérinként legalább 40 perces - 1 órás munkát 5 perc alatt megcsinálják, felmarkolják a pénzt és már ott sincsenek. (#1)
2022. jún. 26. 01:42
 7/8 anonim ***** válasza:
#6-os, szerinted egy évenkénti beltéri karbantartás milyen munkafázisokból kellene álljon, hogy minimum 40 perc?!? Nálam 10-15 perc volt, de korrektnek éreztem.
2022. jún. 27. 23:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Néhány perc működési próba, hogy ne legyen mutogatás, mert karbantartás előtt még működött, utána meg már nem. Ezzel a szerelő védi magát.

Nagyvonalakban egy tisztességes karbantartás: burkolat leszerelése, légterelők, mókuskerék elérését akadályozó dolgok kiszerelése, klímamosózsák felhelyezése, elpárologtató és mókuskerék vegyszeres kezelése a behatási idő (legalább 5-10 perc) figyelembevételével. Még tart, el lehet takarítani a burkolatot és a benne található szűrőket. Magasnyomású mosás, beleértve a mókuskerék lamelláit is, mókuskerék szabad forgásának ellenőrzése, ha kell a csapágyak kenése, összeszerelés.

A felnyitom a klíma elejét kiveszem a két szűrőt és leöblítem, az elpárologtatót befúlyom habbal, majd szűrők vissza, előlap lecsuk és 10 perc járatás az csak átverés, nem karbantartás. (#6)

2022. jún. 29. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!