Régi gázkészüléket lecserèltük egy kombináltra cserélt benne a szerelő fuvokákat. Az a probléma hogy nagy lánggal ég azt mondta a szerelő hogy ezeket a készülékeket nem lehet állítani. Ez igaz lehet?
A gázkészülék' ..micsoda pontos meghatározás ez tőled!
Imádjátok mi ? azt hogy ki kelljen találni másoknak hogy mi is egyáltalán a kérdés. Mi meg segítsünk ...
A Készülékem hibás! igazából, ennyi is elég lett volna nem tudom minek fáradtál a gáz jelzővel.
Ha kazán, akkor biztos nem igaz. A modernebbeknél már a termosztát tudja állítani a lángnagyságot.
A régieknél vagy ég, vagy nem ég, ez a két állapot volt. De szabályozni ott is lehetett. Tudom, mert nálunk a fűtésszerelő túl vékony csővel csövezett, és olykor forralta a kazán a vizet, és emiatt le is tiltott. Leszedtem a nyomásszabályzó plombáját, bekapcsoltam, a gázóránál 1 percig néztem kb hány liter fogy, és addig tekertem lefelé az állítócsavarral a lángot, ameddig a fogyasztás a fele lett egy perc alatt. Azóta (bő 10 éve) semmi baj nincs vele.
A szerelő csak lusta volt, pénzt keresni akart,nem dolgozni.
" nagy lánggal ég azt mondta a szerelő hogy..".
Akkor az nem szerelő volt.Minden készüléken lehet állítani a gáz ill. levegő mennyiségét.
Nem szeretnék senki megbántani de azt hogy a gázszelepet a termosztát állítja a modernebb készülékeknél azt meg hol tanultad?
Be lehet állítani a gázszelepet és beüzemelésnél be is kell állítani.
Eleve sántít az egész akkor kell fúvókát cserélni ha pl.pb re kell átállítani mert nincs földgáz.
Nem magyarországon forgalomba hozott gázkészüléket tilos felszerelni.
Mivel ezáltal megváltozott az egész készülék karakterisztikája be kell állítani max gázterhelésen és.min gázterhelésen.
Szóval műszer nélkül nem lehet.
Ha nem feketén cserélnétek gázkészüléket akkor talán igazi szerlelőket is látnátok.
"Nem szeretnék senki megbántani de azt hogy a gázszelepet a termosztát állítja a modernebb készülékeknél azt meg hol tanultad?"
Nem mindegy hol tanultam? Tény. Nem minden termosztát csak egy buta záró kontaktust ad. Hanem a beállított hőmérséklet és a mért hőmérséklet közötti különbség arányával arányos (pár milliamperes) áramot. Persze ezekkel a termosztátokkal kompatibilisek valamilyen szinten a sima záróérintkezős termosztátok, mert vagy csak gyújtólág, vagy maximális lángon fog működni a készülék. Pont ezt szívtam meg egy régi, ilyen analóg kimenetű termosztát tönkremenésekor. Kicseréltem egy digitális, programozható, de csak sima záró érinkező kimenetűre, és a kazán majdnem felforralta a vizet, sokkal nagyobb lánggal égett, mint előtte. Némi kísérletezés után (potenciométer, és a láng figyelése, hogy szemre mikor ég úgy, mint a régi termosztáttal) bekerült egy ellenállás a záró érintkezős termosztáttal sorosan, és semmi probléma nem volt a továbbiakban. Már nem tudom mekkora érték, pár kiloohm kellett. A próbálkozás alatt a poti tekergetésével a láng nagysága változott, a maximálistól annak kb. negyedéig.
Tanulni sosem késő és nem szégyen, olvass utána a lángmodulációnak.
6-os elolvastam
Amit te írtál az termosztát.
Ez pedig szabályzó.
Kicsit más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!