Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Lehetséges közel 100decibelt...

Lehetséges közel 100decibelt csillapítani? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sajnos társasházba költöztem, ahol elég vékonyak a falak. Arra gondoltam nem adom fel a mozi-zene iránti szevedélyem, és az egyik nagy szobát berendezem moziteremmé. Szeretem a hangerőt, felpakoltuk a rendszert amire nem keveset költöttem, semmiképp sem szeretném eladni, és azt sem akarm h itt álljon kihasználatalnul. Ha meg már használom szeretném néha megdöngetni.

Az biztos h nem ésszerű amit cisnálok, ezért kölcsönöztem mérőmikrofont, bemértük a szobát, sinus 25hz-ig megy le a rendszer faltól 1m-re 142-144 decibel (:S) között "duruzsol" alsó határferkin. Ez kellően alacson freki, kellő amplitúdóval h a szomszéd lakásban szemmel láthatóan vibráljon a fal...

Fölcsavaroztunk állványra dupla réteg gipszkartont közötte hangszigetelő anyaggal kitömve, rátolva egy masszívabb szekrénysor arra a falra, de nem sokat segít.

Beszéltem szakemberrel, ő nem tudja ezt megcsinálni, mondván h ennyit nem lehet csillapítani.

Nincs vkinek vmi ötlete h tudnám egy normál szintre csillapítani a szobát, hogy a szomszéd ne essen le az ágyról?

Nyílván az lenne a megoldás, hogy halkabban használom, de ha már van, és meg lehet oldani a csillapítást, szeretném kihasználni.

2010. szept. 14. 16:37
 1/8 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, rengeteget rohangáltam már ezügyben mnden felé, ajánlották a basszuscsapdákat, meg mndenféle diffúzort, de ezek annyi helyet foglalnak h végén semmi sem maradna a szobából. Szóval olyan megoldás kéne, ami kisebb helyen is elfér, és nem csökkenti a szoba térfogatát felére/harmadára.
2010. szept. 14. 16:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Valahogy az a gyanúm, hogy ha ezt meg is lehet csinálni, brutál drága lesz. Lehet olcsóbb, ha veszel egy tanyát a hangrendszer köré :)
2010. szept. 14. 17:21
 3/8 A kérdező kommentje:

Amég nem kell többet költenem annál, mint amekkorát buknék aynagilag a 4 subládán ha eladnám őket, addig nincs gáz. Ezt nem írom le mennyi, de bőven alatta van a diffúzorozásnak, ami eddig messze a legdrágább lehetőség.

Kertesházban nem volt gond, nappal lehetett használni, igaz ott is rombolta 4-5 házzal arrébb is a kaput hallhatóan, de az más mert mégse közvetlen...

2010. szept. 14. 17:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel!

A mélynyomó hangját szinte lehetetlen annyira csillapítani, hogy az ne zavarja a szomszédot, még akkor is, ha különálló családi házakról van szó! (Tapasztalat!!!)

Baromi sokba kerül:

Falhoz, padlóhoz, plafonhoz nem rögzített hangszigetelő nálad, a szomszédnál is (amit természetesen a szomszédod nem fog megengedni, mivel legalább 40 cm-t fog elvenni tőle).

Ha mégis az tetszene neked, hogy dobhártyaszaggatóan dübörögjön a zene a füleidbe, akkor szóba jöhet egy komolyabb, qadro fülhallgató. 20 Hz-en 140 db-es nyomást is tud! Az ára sem macskafricska: 140-150 e. forintocska!

ha pedig társasággal szeretnétek süketülni, akkor csak az első választ tartom reálisnak.

2010. szept. 14. 17:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Azért fülessel nem bohóckodok... Még ha 150kiló akkor sem...

Am. meg fülesből elég a 85-90 decibel is h gyorsan tönkremenjena füled mivel közvetlen a dobhártyádra sugároz, még ha elmész egy izmosabb koncertre a 130 decibel nem annyira ártalmas mert nem közvetlen.

Az már más kérdés, hogy nálam 4x akkora a hangnyomás mint egy dúrva koncerten, de filmeknél, pl robbanásnál, ágyúdörrenés, földrengés nagyon jól jön, szinte teljesen bele tudod élni magad.

Fönt szerencsére nem kell csillapítani, 10. emelet. :D Kimentünk a tetőre, és érezni ah a ház hullámzik alattad. Padlót úgy ah megoldottuk, igaz bő fél méterrel csökkent a belmagasság. :) Már csak a közfalakat kéne valahogyan.

2010. szept. 14. 17:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is egy külön épületet szereznék be erre a célra, akár tanya, akár a pincében egy helyiség, amit leszigetelsz... fogalmam sincs, hogy lehet ezt a problémát megoldani.
2010. szept. 15. 09:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyszer láttam egy jó dolgot. 3 rétegű hangszigetelt üveg amiben szinte légüres tér van a rétegek között.Az nem is vesz el sokat a szobából. Azt sajnos nem tudom számszerűleg hogy mekkora a csillapítása. Én egyszer egy hajó motorterében láttam ilyet a falakon.
2010. szept. 15. 12:18
 8/8 A kérdező kommentje:

Ma beszéltem autóhifi szakival, aki nem egy autót alakított át hangnyomásversenyre. Azt mondta, hogy hangszigetelt/golyóálló üveg lesz a megoldás, akár 1 réteg is megfog ilyen "lightos" hangerőt. :) Ők 2-3 réteggel csillapítanak 150 decibel fölött, és nagyon jól megfogja az alacsonyab frekvenciákat is.

Jövőhéten belevágunk, 1 rétegben, állvanyra a fal mellé fölszerelünk ilyesféle üveget, kíváncsi vagyok. Igaz nem olcsó megoldás 2 akkora falfelületet beborítani vele, de még mindíg megéri. Ha nem jön be, akkor buktam...

2010. szept. 15. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!