Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Rugós matrac vagy habszivacs?

Rugós matrac vagy habszivacs?

Figyelt kérdés

Melyik megy később tönkre?

2 év van nekem rugós és eléggé kezd tönkretenni.

2022. jan. 22. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ár tükrözi a minőséget. Mindkettő rossz, ha olcsó és mindkettő jó, ha drága. Nekem a rugós szimpatikusabb. Néhány évente javasolják cseréld le, nem emlékszem 5 vagy 10 év, de lehet ez típus és minőségfüggő. Ikeások jók nagyon szerintem.
2022. jan. 22. 14:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Nekem 2 éve van meg és már kezd nagyon besüppedni pedig kemény matrac volt mikor megvettük.
2022. jan. 22. 14:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
#2 rendes ágyrács is van alatta?
2022. jan. 22. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mámint rugalmas faléces.
2022. jan. 22. 15:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A normál ágyrács sima deszka rács. A rugós, állítható rugó, és az emelhető az a többi. Ezek csak a matracot teszik kényelmesebbé.

A rugós matracon is van felül szivacs, gondolom a legvacakabb minőség. Ez ment tönkre, és nincs meg a súlyeloszlás miatta.

2022. jan. 22. 15:18
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen rendes ágyrács van alatta
2022. jan. 22. 15:26
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

#5 Igen kényelmesebbé teszik a matracot, meg némileg le is vesznek róla terhet.

Mert ha az ágyrács merev, és nem hajlik be, akkor a matrac, pl egy oldalfekvésnél, csípő részen jobban összenyomódik, mintha ott az ágyrács is rugalmasan behajolna, így meg hamarabb ki tud teknősödni.

2022. jan. 22. 15:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz sztem.

Nem befolyásolja az élettartamot.Főképpen még matracgyártóknál sem olvastam. És én sem tapasztaltam.

Egy hideghab élettartamát a sürüsége adja.

Elméletnek nem rossz, de így is úgyis ugyanaz a terhelés éri. Az alátámasztás ezt nem befolyásolja.

2022. jan. 22. 21:50
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a sűrüsége adja, csak a kényelem meg azon múlik, hogy mennyire egyenletesen oszlik el a matracon az ember súja, és egy fix ágyrácson már simán lehetnek olyan (test)részek ahol mondhatni lekoppan a matrac, pl csípőnél, míg hajlékony ágyrácsnál meg inkább behajlik, és így az ember teljes testrészének megfelelő területen, vagyis jóval nagyobb részen oszlik el a súly, ezáltal a matrac is kevésbé van terhelve, összenyomva.

Nekem például egy sokak által lenézett, Jysk-es Gold 85-ös matracom van, hajlékony ágyráccsal. 2 éves és nem látszik rajta az elhasználódás

2022. jan. 22. 22:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!