Rugós matrac vagy habszivacs?
Melyik megy később tönkre?
2 év van nekem rugós és eléggé kezd tönkretenni.
A normál ágyrács sima deszka rács. A rugós, állítható rugó, és az emelhető az a többi. Ezek csak a matracot teszik kényelmesebbé.
A rugós matracon is van felül szivacs, gondolom a legvacakabb minőség. Ez ment tönkre, és nincs meg a súlyeloszlás miatta.
#5 Igen kényelmesebbé teszik a matracot, meg némileg le is vesznek róla terhet.
Mert ha az ágyrács merev, és nem hajlik be, akkor a matrac, pl egy oldalfekvésnél, csípő részen jobban összenyomódik, mintha ott az ágyrács is rugalmasan behajolna, így meg hamarabb ki tud teknősödni.
Ez nem igaz sztem.
Nem befolyásolja az élettartamot.Főképpen még matracgyártóknál sem olvastam. És én sem tapasztaltam.
Egy hideghab élettartamát a sürüsége adja.
Elméletnek nem rossz, de így is úgyis ugyanaz a terhelés éri. Az alátámasztás ezt nem befolyásolja.
Lehet, hogy a sűrüsége adja, csak a kényelem meg azon múlik, hogy mennyire egyenletesen oszlik el a matracon az ember súja, és egy fix ágyrácson már simán lehetnek olyan (test)részek ahol mondhatni lekoppan a matrac, pl csípőnél, míg hajlékony ágyrácsnál meg inkább behajlik, és így az ember teljes testrészének megfelelő területen, vagyis jóval nagyobb részen oszlik el a súly, ezáltal a matrac is kevésbé van terhelve, összenyomva.
Nekem például egy sokak által lenézett, Jysk-es Gold 85-ös matracom van, hajlékony ágyráccsal. 2 éves és nem látszik rajta az elhasználódás
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!