Keleten inkább csészét vagy tálat használnak a levesekhez, nyugaton inkább mélytányért, mi az oka? És ebből mi következik? És melyik jobb?
Hopp, az első linkem nem ideszól!Bocs'
3-as vagyok
A tál sokban elönyösebb, régebben ez volt a megszokott, a peremes tányér a felszolgálás miatt jött divatba - a peremet jobban lehet tartani forró étel esetében is -, és innen terjedt el késöbb a magánháztartásokba is.
A 2-esnek meg: aki malackodni akar, az tud tányér meg tál esetéb is.
A 3-asnak: tál nem csak egy méretben van, lehet nagyobbat is használni. Meg lehet kétszer szedni is....
#5
Hát ezért az észrevételért kár volt, de köszönöm,hogy fáradtál vele!:)
Sehol nem írtam a tál méretéről, a csészéről beszéltem.
számtalan nép van, akik nem is ismerik a lebest például. nem is használnak sem tányért, sem tálat..ez egyszerűen a körülményk miatt van..legyen az Andok, vagy Afrika több országa..sajnos a víz nagy kincs, mosogatni elképzelhetetlen.
Keleten például nem a csésze/tál mérete az érdekes, hanem a két pálcika..azzal kicsipegetik a tésztát, egyebet, a végén a levet egyszerűen megisszák..és igen kellemeset böfögnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!