Nincs olyan, hogy cserélhető fejes fogkefe? Sokkal gazdaságosabb lenne a műanyag szemét szempontjából, hsizen a nyél sokkal több műanyag, mint a fej.
"a világ legegyszerűbb dolgának tűnik kitalálni egy olyat, ami cserélhető."
Pontosan. Értem én pontosan, amit mondasz, de azzal csak elbagatelizálod, és egy komplex dolognak állítod be, amire van józan paraszti ésszel megoldás, és biztosan jó megoldás valójában. Éppen azért jó, mert fogkeféket most is gyártunk, és semmiből nem állna valójában így gyártani, értem én hogy az átállás költség, de ha ezentúl ez lenne a standard, akkor hosszú távon biztos, hogy sokkal jobb lenne. Lehetséges, hogy a fej és a nyél környezetkárosító hatása fordított, mint azt az ember gondolná, de ettől független az, hogy akkor is job blenne, és ha a szívószálakat meg a fülpiszkálókat volt értelme kitiltani műanyagból, akkor ennek biztos hogy ezzel összemérhető, ha nem 10-szeres a hatása.
"20. szép mintás újrazacskót"
Az lebomló zacskókkal, ha arra gondoltál, akkor biztos igazad van. Azt én sem értem. Ez a legnagyobb átverés, amit valaha hallottam. A lebomló zacskónak csak akkor van értelme, ha lebomlik a megfelelő helyen, de ilyen hely nincsen, soha nem kerülhet oda. Legalábbis városban hova tudod dobni? Ha a háztartási hulladékba dobod, semmi élrtelme. Elásni nem fogod a lakótelepen. Műanyagba se dobhatod. Mire jó? Csak arra, hogy pontosan ugyanolyan káros, mint a másik, és még hamarabb is tönkremegy, tehát rosszabb.
Igen, azért is pontosítottam, mert rájöttem, hogy arra nem is reagáltam, hogy ha minden feltétel adott lenne, és a mostani standard helyett az lenne az új standard, akkor valószínűleg tényleg jobb lenne.
De az egész egyben szerintem tényleg nem ilyen egyszerű.
Az újrazacskó alatt nem azt értettem, hanem a textil/műszálas/speciális anyagú zacskókat. És ott is nem azt mondom, hogy nem jobb arra berendezkedni, mint egyszer használatos nejlonzacskóra, csak ésszel kell csinálni mindent.
De egyetértek a lebomló zacskós véleményeddel is, nem minden csoda, amit annak reklámoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!