Felfűteni kevésbé lesz költséges 2.7 helyett 3.7 m belmagasságú (főképp talán budapesti?) szobákat, ha kívülről (és még pluszban talán felülről?) jól le vannak szigetelve? (35 cm-es kisbálákkal v. 15/20 cm-es XPS táblákkal + a mennyezet szigetelése.)
A meleg levegő mindig felszáll, ezért egy szigeteletlen régi (3.7 m, vagy lehet 4.2 m belmagasságú - nem vagyok a megszokott régi méretekben bizonyos, legfeljebb majd valaki javítja) házat/lakást hatalmas összeg lehet felfűteni telente. De ha körbe (és fent) van szigetelve, csökkennének a havi fűtéshez szükséges összegek?
(Ablakokból a szokványos három rétegű, hat kazettás nyílászárók tűnnek elfogadható, havi-költségcsökkentő választásnak.)
A meleg levegő mindig felszáll, ezért egy szigeteletlen régi (3.7 m, vagy lehet 4.2 m belmagasságú - nem vagyok a megszokott régi méretekben bizonyos, legfeljebb majd valaki javítja) házat/lakást hatalmas összeg lehet felfűteni telente. De ha körbe (és fent) van szigetelve, csökkennének a havi fűtéshez szükséges összegek?
(Ablakokból a szokványos három rétegű, hat kazettás nyílászárók tűnnek elfogadható, havi-költségcsökkentő választásnak.)
???
Valamit rettentően összekeverhettél, mert inkább én nem értem azt, amit te írtál - hogy mi köze van ahhoz, amire fent én kérdeztem rá?
Szóval az esetleges (újabb) félreértések elkerülése végett, újra:
"Felfűteni kevésbé lesz költséges 2.7 helyett 3.7 m belmagasságú (főképp talán budapesti?) szobákat, ha kívülről (és még pluszban talán felülről?) jól le vannak szigetelve?"
Ez itt a kérdés. :)
Ez pedig a leíró rész - hozzá, pluszban:
"A meleg levegő mindig felszáll, ezért egy szigeteletlen régi (3.7 m, vagy lehet 4.2 m belmagasságú - nem vagyok a régi házak/lakások belmagasságanak méreteiben bizonyos) házat/lakást hatalmas összeg lehet felfűteni telente.
De ha körbe (és fent) van szigetelve, csökkennének a havi fűtéshez szükséges összegek?"
Én csupán arra kérdeztem rá, hogy egy 3.7 m belmagasságú körbe szigetelt szobát (plusz födém szigetelés) kifűteni olcsóbb lehet-e, mint egy ugyanilyen méretűt, de szigeteletlent? Mert a nagy belmagasságú szobákra mindig azt mondják, hogy kifűthetetlenek (magyarul drága a fűtésük).
Kérdés, ha alaposan, fent írt módon (vagyis vastagon) szigetelve vannak az ilyen és hasonló szobák, akkor (mivel ily módon már nem könnyen szökik el az értékes, felfűtött levegő) könnyebb-e (azaz olcsóbb-e) a fűtesük telente?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!