Hogy lehetne egy kis lakásban a térelválasztást megoldani? Több szobát kialakítani, vagy mobilan leválasztani?
Figyelt kérdés
Adott egy nehéz helyzet. Azaz kicsi lakás ahhoz képest, hányan lakunk benne, és nem tudunk nagyobb lakást vásárolni. Egy felnőtt, 3 kiskamasz. Az a tipikus (lakótelepi/csúsztatott zsalus) másfél, vagy nevezhetjük 2 szobás lakásnak. Egyik egy kisebb szoba, a másik egy nagyobb hosszabb, téglalap alakú. Hogy lehetne a következő néhány évre úgy berendezkedni, hogy jusson mindenkinek egy kis privát tér?2021. márc. 21. 22:18
11/17 anonim válasza:
Esetleg valami nyitott polcos "elhatárolás"....? Mert teljesen szeparálni (hang,látvány szempontból) szerintem lehetetlen.
12/17 anonim válasza:
13/17 anonim válasza:
14/17 anonim válasza:
Sajnos "szarból várat" nem lehet csinálni komolyabb átalakítás nélkül. És itt olyan nagyon sok lehetőséget nem ad az elrendezés sem. Főleg így, hoy minden is egybe nyílik.
Az a baj, hogy ekkora lakásban ha beraksz 4 ágyat már tele a lakás.
15/17 Tepfal válasza:
Nálunk gipszkarton fallal van leválasztva egy szoba, úgy, hogy a fal tetején egy fél méter magas sávban üveg van, így a fény átjut abba a "szobába" is, ahol nincs ablak. Ha esetleg az erkélyes szobában az ajtó ablak között lehet felhúzni valamilyen elválasztót, az is jó megoldás lehet. Tapasztalatból mondom, hogy annál kb. minden jobb, hogy 3 kamasznak együtt egy lyuknyi szobában kelljen lennie. Akkor már jobb 3 (tietekkel együtt 4) pici hálófülke, de így meg semmilyen közös teretek nem marad. Ha van bármi megoldás, szerintem költözzetek inkább. Eladni is nehezebb lesz egy összeszabdalt lakást.
16/17 anonim válasza:
Panelben privát tér az egy jó vicc. Gipszkartonnal lehet igényesen megcsinálni, de a hangok még úgy is áthallatszódnak. Polcokkal való elválasztás az szerintem semmilyen téren nem elégíti ki a privát szféra fogalmát, maximum arra jó, hogy mások ne legyenek benne a látótérben.
17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök neki, hogy mindenki más abban a helyzetben van, hogy sikerül nagy lakásban, házban élnie. Sajnos nem mindenki ilyen ügyes és szerencsés. Alakulhatnak az életben úgy a dolgok, hogy a megoldások nem optimálisak, hanem egy rossz helyzetből kell a lehető legjobbat kihoznia. Klassz, hogy én vagyok az egyetlen aki négyen él egy két szobás lakásban.
2021. máj. 1. 23:20
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!