Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen csillárt, lámpát...

Milyen csillárt, lámpát rakjak a konyhába és az előszobába?

Figyelt kérdés

Amik most vannak fent, már vannak vagy 30 évesek, nagyon ódivatúak, nekem nem tetszenek.

Nagyon tetszenek viszont a modern halogén lámpák. Azok viszont zabálják az áramot.

Milyen más lehetőség van? Nálatok milyen van?

2010. aug. 12. 19:16
 1/8 anonim ***** válasza:
ikeás lámpa (le-fel húzogathatós) + led izzó
2010. aug. 12. 19:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Az hogy néz ki? Megfizethető ledes izzónak tapasztalataim szerint elég gyenge fénye van. Pl konyhába nem biztos hogy megfelelő fő megvilágításnak.
2010. aug. 12. 21:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Én csak a praktikumban tudok tanácsot adni, a csillárt macerás takarítani, imádják a pókok, és figyelj arra, hogy a legyek előszeretettel halnak meg a lámpabúra alatt. Ilyenkor szét kell szerelni az egészek kitisztítani és visszarakni.
2010. aug. 13. 11:28
 4/8 anonim ***** válasza:
54 ledes izzónak már jó a fénye 3500 -ért van...de ebayen sokkal olcsóbban lehet venni, akár 60-80ledeseket is...
2010. aug. 13. 12:44
 5/8 A kérdező kommentje:

Ja, meg a postaköltség mire kihozzák...

De nekem megfelel a sima kompakt fénycső (energiatakarékos "izzó") is. A kérdés nem elsősorban az lett volna, hogy milyen fényforrással lehet villamos energiát spórolni. Hanem az, hogy milyen világítótest mutat jól, praktikus, stb. a fent említett helységekben.

2010. aug. 13. 12:48
 6/8 anonim ***** válasza:

nekem minden helyiségben spot-szerű, miniatűr (nem tudom a nevét) égőkkel működő lámpáim vannak. (obiban vettem, korrekt áron,a legdrágább kb 5000ft volt)

a konyhában irányított fény van, ikeában lehet kapni pont erre való, felsőszekrény aljára cuppantható kis kerek lámpácskákat. (grundtal a neve)

a nappaliban általában az állólámpát használom, amiben van 1 15öt zABÁLÓ, ÁM 85W-OT VILÁGÍTÓ KIS kompakt fénycsövem. természetesen csavart, melegfehér fényt adó darab. amúgysem szeretem a nagy fényeket, pláne este...

a hálóban egy kis rizspapírból készült nari állólámpa van, olvasni nem éjjel szoktam, tehát amire kell, arra elég.

egyébiránt az Obit nagyon tudom ajánlani. nagy a választék, normálisak az árak, és elég igényesek a cuccok, ahhoz képest.

2010. aug. 14. 01:36
 7/8 anonim ***** válasza:
postaköltséggel együtt jóval olcsóbb ebayről a ledes izzó, mint nálunk..én legutóbb 5 21 ledest vettem 1218 Ft-ért...nálunk darabja ennyi ;)
2010. aug. 14. 08:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Én szeretem, ha a helyiség stílusához passzol a lámpa. Pl. a konyhába nem tennék spotot. Olyan hangulatos a konyhai függeszték is (a hülye neve ellenére :D), és már 2500 ft-ért is kapsz. Az előszobában meg jól mutatnak a fali lámpák is, meg a mennyezeti is.
2010. aug. 20. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!