Milyen matracot ajánlotok (kinek mi vált be)?
Van egy fenyőágyunk amiben vastag szivacsmatrac van jelenleg. Nagyon hátfájós a párom és sajnos már ezen a matracon sem tud aludni, nagyon sokat szenved a fájdalomtól a dereka/háta miatt.
Fedőmatrac lenne jó megoldás vagy új matrac?
Sajnos ezek a matracok marha drágák így ha vennék is valahogy fogalmam nincs melyik lenne a jó? Derékfájós, 115 kg-os a párom.
Azért a 20cm vastagság kell, #8 ahogy írja. valamint minden egyénfüggő is. Fiatalon én is jól aludtam akár a földön is, de most már nem.(ráadásul a pár ezer forintos sima szivacs nem azonos a hideghabbal; a szivacs nem alvásra való, nem támaszt megfelelően).
Ilyen vastag matrac alá jó a rendes, merev ágyrács, a rugós, csak puhább érzetet ad, és amúgy sem jön ki az előnye. A memóriahab is egy hideghab, csak nagyon nagy a sűrűsége. Ennek meg is van a hátránya, mert nehezebben szellőzik. Ezért nem igen használnak belőle vastagot, mert befülleszt.
"Minél puhább a matrac, annál vékonyabb kell kemény felületen."
Oldalt fordulsz, a csípőd és a vállad összenyomja a vékony szivacsot, és a derekadat semmi sem támasztja alá, egyszerűen ferdül a gerinced, beesik a derekad. Fiatalon semmi probléma, majd 20 év múlva....nem tudod, miért nem tudsz jól ülni, miért fáj a fejed, tartósan állsz,ülsz, fáj a nyakad stb.
12: Értem, a Kérdezőnek fáj a háta, tudom, milyen az rossz ágyon, én ezt TAPASZTALTAM, hogy kifejezetten jót tett, ezért úgy javaslom, érdemes kipróbálnia holnap, holnapután, OLCSÓN, hogy ne a rossz ágyon kelljen már aludnia holnap, hanem meglátja, esetleg azonnal megszűnik a fájdalma.
Aztán ráér az elmélet, meg hogy kell-e egyáltalán bármi hosszútávon.
Bármilyen hátfájásra is a kemény padlón elnyújtózás, gerincegyengetés a legjobb - 1-2 óra.
Ha kényelmetlen, még mindig lehet hasra és hátra fordulni, ott nem esik be a dereka. (Az alkattól is sok függ, sok férfinak nincs olyan széles medencéje, amiről beszélsz.)
Nem elmélet, egy javaslat fájdalom gyors megszüntetésésére a saját, 5 évtizedes tapasztalatom alapján.
(És 40 cm különbség van a derék- ás csípőbőségem közt, alacsony nő vagyok.)
Sokaknak egyszerűen csak nem jut eszükbe lefeküdni a földre.
Akár 1-2 órára.
... ja és hátfájós családból származom több generáción át gerincbetegek, egyedül nekem nem fáj semmim.
Anyukámnak most is be van állva a dereka, rugós ágyon alszik és nem tornázott sose, én balettoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!