Milyen matracot ajánlotok (kinek mi vált be)?
Van egy fenyőágyunk amiben vastag szivacsmatrac van jelenleg. Nagyon hátfájós a párom és sajnos már ezen a matracon sem tud aludni, nagyon sokat szenved a fájdalomtól a dereka/háta miatt.
Fedőmatrac lenne jó megoldás vagy új matrac?
Sajnos ezek a matracok marha drágák így ha vennék is valahogy fogalmam nincs melyik lenne a jó? Derékfájós, 115 kg-os a párom.
Fontos a szivacsmatrac vastagsága és keménysége. Milyen van?
Nekem nagyon bevált a szivacsmatrac.
Hát, matracot nem nagyon lehet ajánlani és az sem segít, ha a boltban jónak tűnik, mert tartós használatkor derül ki, ha nem nagyon jó. Az egész családunk ezzel küzd. Amit 5 éve vettem magamnak, akkor nagyon tetszett, de ma már nemtudok rajta aludni, annyira puha. Attól nekem is fáj a hátam.
Mindenképpen kemény matrac kellene nektek és ahogy észrevettem, azok a matracok, amik tényleg jók, 300ezer körül vannak.
Van aki a zsákrugóst tartja jónak, mások azt állítják, hogy az gáz. Nekekm a vendégszobában van zsákrugós, nagyon kemény. Aludni még nem aludtam rajta, de ráfekve klasszisokkal jobbnak tűnik, mint a habszivacs matracom. Viszont ez a zsákrugós csak 35.000 Ft volt az Ikeában.
Szerintem ott vegyetek, mert blokkal 1 évig vissza lehet vinni. Az alatt bőven kiderül, hogy megfelelő lesz e.
Általában matracválasztásnál figyelni kell a testsúlyt is, ez alapján el tudom képzelni, hogy nektek nem is egyforma keménységű matrac kell. Pont ezért is javasolják , hogy ne egy nagyot, hanem két kissebbet vegyenek az emberek. Illetve pont ezért lehet derékfájós, mert a mostani ágy nem jó. Ezen felül az sem mindegy, hogy milyen az ágyrács. Az is lehet, hogy ezzel kellene trükközni, mert ha nagyon behajlik alatta, akkor ez miatt is aludhat rossz tartással. Mostmár ebben is vannak olyanok amik bizonyos pontokon keményíthetőek.
40 kg-ig - H1 keménységű matrac szükséges
40-től 60 kg-ig - H2 keménységű matrac szükséges
60 kg-tól 100 kg-ig - H3 keménységű matrac szükséges
100 kg felett - H4 keménységű matrac szükséges
Nekem Jysk-ben kapható Gold F85-ös szivacsmatracom van, ez félkemény, huzatában 2 centi memóriahabbal, alatta egy 28 léces ágyráccsal. Nagyon szeretek rajta aludni, első hónapban persze szokni kellett a régi, teljesen alap ágy után. Szakboltokban érdemes tanácsot kérni, ők azért sokat tudnak segíteni ez ügyben.
Keménység nem meghatározott, csak valahogy elnevezik őket. A hideghab matrac ergonómikus pontrugalmas, ortopéd jellegű( mindegyik). A megfelelő súlyra kell venni. A matrac sűrűségét keressétek, minél sürübb, annál tartósabb lesz.
Rendes matracszaküzletet ajánlom a nagyáruházakkal szemben. Ahol csak reklámszöveget nyomnak és jelentősen drágák a gyenge minőségűek is.
Sok matrac szaküzletben van 1 hónapos csere garancia, ha mégsem jönne be. Nem elérhetetlen a jó matrac, de mindenképpen próbálj ki többet. Nem a kemény a fontos a súlyodhoz, ez nem igaz; kinek mi jön be. Lényeg a jó alátámasztás a súlyodnak megfelelően. Akkor lesz jó. És sokszor a problémás tartások, beállt izmok miatt fáj minden, és nem lehet nyugodtan aludni. Nálam a matrac mellett a nyak és derékfájásnál többet jelentett 8-10 masszázs.
6: Szerintem túl vastag.
A keménysége milyen.
Minél puhább a matrac, annál vékonyabb kell kemény felületen.
Pl. a földön egy szőnyegen (esetleg még ágytakaró, műszőrme rá) egy 7 cm-es matrac tökéletes. Én így alszom egy 6000 Ft-os matracon.
Rugós meg vastag matracos ágyaktól fájt eddig a hátam.
"Mi az, hogy minnél keményebb felületen van, annál puhább kell?2
Ez tényleg hülyeség, és nem is ezt írtam. XD
"bepenészesedik az alja"
Mitől penészesedik be egy száraz matrac egy száraz szőnyegen egy száraz szőrme és egy száraz ágynemű alatt egy száraz lakásban?
Még az életben nem fordult elő velünk ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!