Milyen részletes rajzokat kell adni az asztalosnak? Milyen honlapon vagy programmal érdemes csinálni? (Kis konyha)
Kihívod és megbeszéled vele.
A rajzot meg saját magának készíti azért, hogy stimmeljenek is a méretek.
Igen, én is így vagyok, tapogatok a területen, azt hiszem, van egy ún, szabásrajz, amit el kell készíteni, ez egy lista arról, miből mekkorát kell vágatni és szerelvényekből hányat kell megrendelni, megvenni.
Szerintem ha kézzel le tudod rajzolni a kész szekrényt méretekkel, akkor már előrébb vagy. És ha kiválasztottad bemutatótermekből és lapszabászatokból a hátlapot, korpuszhoz bútorlapot, előlapot, munkalapot, fogantyúkat, szerelvényeket.
6-ból 6 asztalos nem segített nekem ezekben, sokáig tartott, míg körbejártam és megfejtettem a témát.
En kihivtam az asztalost,vett egy kb meretet,csinalt maganak egy gyors vazlatot a meretekkel(azert kb mert meg bent volt a regi butor)
Aztan par nap mulva kuldte a latvanyterveket tobbfele elrendezesrol,arajanlattal egyutt.
Kivalasztottam a nekem tetszot,kozben kibontottuk a konyhat,jott levette a pontos mereteket,hozta a szerzodest,megbeszeltunk mindent a legaprobb reszletekig(anyagok,szinek,fogantyuk ilyenek).
Azota ha barmi kerdesem volt hivhattam batran,volt egy kis problemank a vizkiallasokkal,es a magassaggal is.egybol jott,megnezte,elmondta a megoldasokat.
Egy valamire valo asztalos mindenkepp sajat maga mer,es tervezi meg az elemeket.
Te kimered faltol falig a szekrenyt,kozben kellene mellette elhagyni par centit mert mondjuk nem ugyanannyi van lent mint fent.kuka lesz az egesz mert nem tudja berakni,vagyis nem kuka de nem lesz szep ha utolag kell rajt szabni.
"megbeszeltunk mindent a legaprobb reszletekig(anyagok,szinek,fogantyuk ilyenek"
Ezeket hol választottad ki? Bemutatótermekbe jártál?
"mindenkepp sajat maga mer"
De mit mér?
Én tudom, hogy mekkora szekrényt szeretnék és mi legyen benne.
Pl. egy 200 cm magas, 60x35 sm-es szekrényt szeretnék, megvan az elképzelésem, mekkora fiókokkal, milyen sűrű polcozással, akkor ő mit akar mérni és hol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!