Ez fehér festés, vagy fehér fa borítás?
Barokk/rokokó paloták enteriőrjeiben találkozhatunk ilyen belsőépítészeti megoldásokkal, mindegyiknél ugyanez a fal színe/anyaga.
A kérdés az, hogy ez fehérre festett fa lehet az arany stukkók alatt, vagy csak fehér falfestés?
Amennyiben fa van a teremben körbe-körbe a falakon, valamilyen festési módszerrel, vagy valamilyen festék anyaggal el lehet érni szinte megszólalásig erre a fa borításra hasonlító hatást (hagyományos, "fa-mentes" falakon)?
A stukkókra ott a gipsz, illetve néhány aranyfesték, ez most nem érdekes, a fal színéről/anyagáról van szó egyedül a kiírásban. Az viszont rendkívül érdekel!
Jártam ott.
Ez nem faberakás, hanem festés és nem fehér, hanem vaj, illetve tojáshéjszín. Amit te stukkónak gondolsz (gipsz) azok 80%-ban fafaragások arany festékbe mártva (ajtókon is ez van) és ugyanezzel az aranyfestékkel vannak a falélek is lefestve.
Az ajtók egy részén fafaragás van,
a falakon gipszstukkó.
Második, meg is tudtad tapogatni? Valóban egyszerű natúr hétköznapi festett "fal" az a tojáshéj színű fal? Nem hajlított/gőzölt fa?
Csak a mellette levő ajtók voltak fából?
Az mindegy, hogy én minek gondolom az aranyozott díszeket, mint írtam ez most nem szempont. :) De azért köszi az infót, máskor máshol felhasználom majd ezt is. ;)
Akkor honnan tudod, honnan tudjátok biztosra?
Nekem fa a gyanúm, de valaki meg mást mond.
Fa lesz az tuti.
A kérdező is jól gondolja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!