Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Vásárolnál grafikát, festményt...

Vásárolnál grafikát, festményt alkotótól, mennyit szánnál rá?

Figyelt kérdés

Természetesen, egyértelmű, hogy akkor, ha megnyeri a tetszésedet. (ez nem is kérdés)

Mennyit szánnál

- egy A4 méretű grafikáért?

- egy A4 méretű akvarellért?

- egy A4 méretű (kb.) olajfestményért?

Nagyobb méretűt is vásárolnál?

2020. máj. 27. 21:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
*tehát pl neked mint művészetkedvelőnek, névtől elvonatkoztatva tetszik-e annyira, hogy kiadd érte azt a pénzt. Mert pl egy kisebb nevű is tudhat oylan szépet, mint egy nagynevű, de pl mi van, ha nagynevűtől veszel meg képet, és csak a név miatt kiadsz érte annyit; de mondjuk máshol meg szebb képei léteznek annak az adott festőnek, tehát pl azt, amit megvettél, mondjuk tegyük fel, csak a név miatt vennéd meg; és akkor de igazából lehet, hogy pont nem is sikerült volna annyira jól, vagy pl nem is mutatna annyira jól, ahová a képet szánnád; és akkor tehát nem a dekorációért, hanem a művész nevéért vetted volna meg, közben lehet; hogy nem is lettél volna annyira elégedett vele. (Egyébként én még nem ismerem a festőt, akit írtál, de majd rákeresek, ha már megemlítetted, hogy pl az ő munkáit kedveled, hogy szerinted jó. Majd rákeresek.)
2020. máj. 28. 16:28
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

MÉRET:

Szívesen vennék művésztől, de semmiképp' sem A4-es méretűt. Inkább nagyobbat, és csak kivételes esetben kisebbet.

IGEN/NEM:

Az, hogy egy adott alkotást vennék-e vagy nem, azon múlna, hogy tetszik-e vagy nem.

ÁR:

A fizetendő árat a művész "árfolyamához" igazítanám. Megpróbálnék jó üzletet csinálni. Csakis olyan művésztől vásárolnék (és csakis olyan képet, ami tetszik), akiben biztos vagyok. Megnézném, hogy hol tanult, hol állított ki, milyen galériákkal dolgozik együtt, mik a jövőbeli kilátásai.

2020. jún. 3. 08:32
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs sok pénzem művészeti termékekre, tehát az egyszerű, olcsó alkotásokat keresem. Nekem ez nem befektetés, hanem dísztárgy. Jobb szeretek kézművestől, művésztől vásárolni, hiszen mégis egyedibb, mint egy lakberendezési boltban vett tucatárú.

Számomra is fontos, hogy tetsszen! Különben, miért venném meg? Rajzokat, festményeket is vettem már és fogok venni, de egyéb kézműves termékeket is. A mérete csupán annyiban határol be, hogy eltudom-e helyezni itthon.

2020. jún. 5. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!