Lakásfelújítás! Milyen hibát követtél el, amit nem tennél újra?
Még egyszer nem állnék neki egyedül leszedni a tapétát. Nem csempézném én a fürdőszobát. Ha mégis egyszer meggondolnám magam, egy dolgot tuti kihagynék: soha, de soha nem csiszolnék és festenék át ajtókat, ajtófélfákat újra, hogy a küszöbről ne is beszéljek.
Ja! Nem nyáron csinálnám, hanem mondjuk tavasszal vagy ősszel.
Most hirtelen ennyi jut eszembe.
Nagyon utánajárnék a mestereknek, csak ajánlás útján dolgoztatnék. (olyannál, akinek már láttam a munkáját)
Akkor is úgy, hogy lássam, minden úgy történik, ahogy megbeszéltük.
Előre egy fillért sem fizetnék., vagy ha mégis, (anyagköltség) a teljes összeget semmiképp.
Mi az egyik ajtót "befalaztuk" mert szükségtelennek tartottuk. Az ajtókeretbe léceket és farostlemezt raktunk, szépen szinelt. Hanem amikor letapétáztuk és kiszáradt a tapéta, szét is repedt rajta.
Következő alkalommal lepedőt ragasztottam alá, aminek a széleit alaposan elvékonyítottam, és erre ragasztottuk a tapétát. Mikor száradt, együtt mozgott a textillel, nem repedt szét. Ez ugyan elég speciális dolog, de hozzátartozik a lakásfelújításhoz.
Ha nem értesz hozzá akkor ne te csináld.
Kérj árajánlatot több szakembertől is. Szakmunkás oktatással foglalkozó cégek olcsóbban dolgoznak mint a vállalkozók.
Ne te vedd meg az anyagot mert lehet hogy rosszat veszel, kérd ki a mester tanácsát és vele vetesd meg.
Köszönöm!
Tehát úgy látom, inkább ne bízzunk magunkban, irány a szakember, de őt is ellenőrizzük sokat? De ha nem értek hozzá (pl. vízszerelés), akkor honnan látom, hogy pl. olyan anyagot épített bele, ami nem megy tönkre egy év múlva?
Jöhetnek még!
Mielőtt belekezdessz gondold végig a végeredményt, a legapróbb részletekig, pl, hogy lesz a házimozi, hol mennyi konnektor lesz, hogy lesz elhelyezve az ágy, a lámpák stb.
Érdemes még a csempét is kiszerkezteni darabra valamilyen programmal, hogy nehogy a végén a konnektorokon kelljen gányolni.
Sok idegeskedéstől kíméled meg magad, ha a döntéseket nem ad hoc kell meghozni"jó lesz az úgy aztán majd kitaláljuk" módon.
Én ha újra kezdeném,az első percben elhajtanám az összes gányolós nagyképű tehetetlen hebehurgya kapzsi tudatlan "mestert", és nem csak a 2. hét után 400.000 ft ablakon való kidobása után.
Nem tudom milyen nagységrendű felújításba kezdel, de sok mindent sajét kézzel is meg lehet csinálni.
Bontani, villanyt szerelni,lamináltat lerakni,a végén kifesteni(kis ügyességgel burkolni)
Szeritem amihez tényleg mester kell az a gáz.És a víz(a vizet is meg lehet csinélni házilag rehmses prés tchnologiáva, de azt elsőre nem vállalnám be)
A legtöbb építőipari folyamat,munka elvégezhető kis utánnajárással, és kézügyességgel.Meg persze bátorsággal:)
Köszönöm!
Akkor hát megtervezzük nagyon az utolsó szögig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!