Milyen bakikat követtél el kezdőként a házimunkában?
Például szénné égettem a levest, pedig csak egy percre ültem le az msn elé. :D
Meg volt néhány ilyen főzési bénázásom.
Mással viszont nem nagyon volt semmi.
Párom fehér pólójából egy perc alatt kéket csináltam. :)
Pohár törés rendszeres volt eleinte mosogatás közben.
Talán ennyi, de biztos volt még csak nem emléxem rá. :)
Amikor főzni tanultam előfordult, hogy odaégetem, elsóztam, túl csípősre készítettem stb. az ételeket. Takarításnál nagyon sok tisztítószert használtam, ma már tudom, hogy kb negyede is elég annak a mennyiségnek amit régen elpazaroltam. Nem tudom, hogy bakinak számít-e, de nagyon sokáig elhúzódott a mosogatás, teregetés is.
Tudni kell, hogy amíg a szüleimmel éltem, semmilyen házimunkát nem kellett végeznem. Ők nagyon sokat dolgoztak, így bejárónőnk volt és mindenki a munkahelyén/iskolában ebédelt, hétvégén főztünk. Amikor 18 évesen különköltöztem, eléggé meggyűlt a bajom a "felmosóronggyal", de szerencsére ma már csak ritkán követek el hibákat.
Olajat ottfelejtettem a gázon,szépen felgyulladt (szerencsére nem égett meg semmi,csak a fazék ment kukába)
Fehér ruhákat akartam fehériteni...senki nem mondta hogy higitsam jól meg a hipót...1 liter hipó,5liter viz kb,3 óra ázás után cafatokban szedtem ki a ruhákat...kuka.
Selyeming+vasaló magas hőfokon...kuka
Kajamaradék wc-be...dugulás
Tészta leszűrése műanyag mosogatóaljjal,mosogató alja megolvadt
Mentségemre szóljon,amig anyámékkal laktam semmit nem engedtek,hiába akartam
valahogy nem emlékszem kirívó esetre. soha nem gyújtottam fel a konyhát, nem dugítottam el a wc-t, és hasonlók.
valahogy rá lettem nevelve, h hogyan kell takarítani. főzni meg nem szeretek, de ha egyszer ráveszem magam, nem tudom annyira elrontani, h ne enném meg :)
Életem első krumplifőzelékére azt a kritikát kaptam a - most már - férjemtől, hogy: "isteni finom! csak olyan sós, hogy nem tudom megenni":)
Fiatal háziasszonyként nemhogy örültem volna, hogy meg tudok valamit csinálni recept alapján, még variáltam is. Így készült a fasírt konzerves vagdalthúsból (valaki azt mondta nekem, az sima darált hús), olyan íze lett, hogy a kutya sem ette meg. Már jóval később, borsófőzeléket készítettem, de előtte nem használtam még keményítőt. Elolvastam az utasítást, először folyadékba, majd az ételbe. Szép, kínai leves külsejű, átlátszó valamiben úszkáló borsót sikerült készítenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!