Milyen matracvédőt válasszak habszivacsos ágymatracra?
Egy hosszadalmas és körülményes matractisztításon vagyok túl, így elhatároztam, beszerzek egy a matracvédőt. Azonban nem tudom, hogy milyen matracvédőt vegyek az anyagösszetétel szempontjából. Legutóbb egy bútoráruházban háromfélével találkoztam:
1) 100% poliészter 7e Ft-ért;
2) 65% poliészter és 35% pamut 11e Ft-ért;
3) 100% pamut 27e Ft-ért;
Tapintás szempontjából mindegy lenne, hiszen úgyis lesz rajta lepedő. Vajon a 100% poliészter is megfelelő lenne, ha pamut lepedő van rajta? Ez a matracot bizonyára megvédi, de vajon van-e légáteresztése, és alkalmas-e egy nyáresti vagy pl. lázból eredő izzadság esetén is?
És megéri-e a 35%-os pamut a többletárat, ha csak a külső felszíne pamut, de a belseje ugyanúgy poliészterrel van bélelve?
És vajon a 100% pamut a jó nedvszívó hatásával megvédi-e a matracot egy olyan fentebb említett izzadós estén, vagy áteresztheti a nedvességet a matracba?
Van valakinek tapasztalata, tanácsa a matracvédők választása terén?
És milyen autóba akarod a matracvédősatracot?
Lakoauto, lakókocsi?
Konklúzió:
Végül egy 100% poliészter matracvédőt vettem az Ikeában 1.700-ért, és a célnak teljesen bevált. Egy gumis pamutlepedő van rajta, gyakorlatilag semmi gondom a poliészter anyagából kifolyólag.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!