Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitől lehet, hogy a szőlőfürtö...

Mitől lehet, hogy a szőlőfürtök hiányosak, kevés szem van rajtuk, meg már most "mazsola" van rajta?

Figyelt kérdés

2019. júl. 17. 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Már virágzáskor rossz volt a kötődés,vagy valamilyen betegség lépett fel .

A peronosz leszáritja szemeket .

2019. júl. 17. 20:47
 2/6 anonim ***** válasza:

A hiányos fürtöt rossz porzódás, virágzáskori betegség, atka szokta okozni. Ha a rendes nagy szemek között sok apró van, azt meg a bórhiány.

Ha mazsolán azt érted, hogy összetöppedt, megkékült/barnult szemek vannak, azt meg a peronoszpóra csinálta. Permetezz mielőbb felszívódóval, nagy dózissal, sok tapadásfokozóval.

Fotóval jobb lett volna kérdezni.

2019. júl. 18. 06:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Szőlőre peronoszpóra ellen milyen felszívódót ajánlasz #2-es?

És a Topas megfelelő felszívódó szer a lisztharmat ellen?

2019. júl. 19. 15:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Szőlőre Quadris peronoszpóra ellen. A Topas jó lisztharmat ellen. (A Quadrisra is rá van írva, de ez nem igaz, csak gyenge védő hatása van lisztharmatra, csak olyankor alkalmas, ha gyenge a fertőzésveszély, és valós tünet még nincs.)

A szerek kisüzemi felhasználását úgy szokták számolni, hogy az 1 ha-ra való adagot 1000 l vízbe keverjük. De nemrég azt olvastam valahol, hogy szőlő esetén 500 l vízhez kell számolni.

És bőven kell tapadásfokozót használni, hogy a szemeken is megmaradjon a szer.

2019. júl. 20. 06:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Nekem 2 tőkém van összesen, ha ezeket mind megvenném, egyrészt ugyanazt a vegyszeres vackot kapnám, mint amit boltban is kapok, másrészt meg drágábbra is jönnék ki, mintha venném a gyümölcsöt. :(

Nem éri meg kicsiben csinálni semmit, 2-3 féle szert túlzásnak érzek. Egyet sem szeretnék valójában.

Ez csak annak jó, akinek több sor van, vagy földjei vannak, és bort csinál.

Sebaj... az egész falu szőlő volt régen, most is tele van elhanyagolt üres telkekkel, annyi szőlőt találok, amennyi nekem kell.

Tavaly először tettem el mustot, tök jó volt télen inni. Néhány üveghez néhány kiló kell, azt bárhonnan összeszedem, és tuti nem vegyszeres.

Köszönöm a válaszokat!

2019. júl. 20. 11:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Értem szóval leginkább az azoxystrobin hatóanyagot ajánlod. Köszönöm szépen!
2019. júl. 20. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!