Miért nincs egy szem szilva se a sermina ringlómon?
Mindig permetezem, látszólag kutya baja. Kb 3-4 éves fa, eddig kétszer volt metszve egyszer csak ikeragakat, és most idén normálisan. Volt hogy egy pár szem volt rajta de nagyon kevés. Van még egy althann ringló a kertben mint porzó. Egyszerre lettek ültetve és az már viszonylag sokat terem.
Nem értem hogy esetleg a metszés hiánya miatt nem tudtak kifejlodni a termoagak? Ez a fa gyéren termő típus? Vagy valami baja van a fának?
Előre is köszönöm!
#2, akkor számíthatsz rá, hogy jövőre meg alig lesz valami.
Nem fog tudni elég energiát elraktározni, mire zeket beérleli és jön a tél.
Kordában kéne tartani, hogy észszerű mennyiséget teremjen.
Sokan esnek ebbe a hibába, örülnek, hogy sok van, auztán köv.évben meg panaszkodnak, hogy semmi nincs.
A fa arra fog energiát fordítani, hogy túlélje ezt a mostani túltermést, nem lesz ereje jövőre termést érlelni.
Ha letermett meg kell szórni az ajat nitrogénnel és bemosatni. Még őszig hoz termőrügyet. Neten olvastam
. Kevésbé lessz hullámzó a termesmennyiség.
A Sermina rettenetes sokat szokott teremni, nálam is Althann a porzó. Pont ma kóstoltam meg az első szemet.
Virág se volt? Vagy ha igen, akkor kicsi szilvák voltak?
Ha egyáltalán nem metszed, az a sok termés irányába hat. Én pont azért metszem, hogy kevesebb, de szebb teremjen, és ne terheljem túl a fát.
Azt el tudom képzelni, hogy a kicsi termővesszőket mind levagdostad, mert azt hitted, úgy kell metszeni. Nem volt olyan, hogy a kicsi ágakat letakarítottad? Mert termés leginkább csak azokon lett volna, fiatal fa esetében. Ha egy fa nem akar teremni, akkor a kicsi vesszőket, termőképleteket nem szabad bántani egyáltalán, csak a nagy vesszőket kell visszavágni és ritkítani.
Virág ha jól emlékszem volt, bár nem sok. Idén volt rajta azt hiszem 1 vagy 2 szem de már nincs, valószínűleg lehullott.
Nem én metszettem, kertészt hívtam. Az eddigi metszés hiányától finoman szólva sem roskadt meg a fa a terméstől.
Ott voltam, amikor metszette a kertész és nem nyúlt a kis termővesszőkhöz, de ha ránézek a fára ilyeneket nem is nagyon látok, amit egy 3-4 éves fánál nem értek, tekintettel arra, hogy nem volt eddig metsztve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!