Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a baja a kenderpálmám...

Mi lehet a baja a kenderpálmámnak? Egy idén kb.3 hónapja kiültetett pálmafa levelei egy része ilyen egy ideje. Rendszeresen öntözöm, tápoldatozom ahogy javasolják, napos helyen van. Mi lehet a gond? ilyen:

Figyelt kérdés
[link] [link]
2019. júl. 13. 20:22
 1/8 mindentudó99 ***** válasza:
Nem tudom. Idén az enyém is ilyen eddig semmi baja nem volt.
2019. júl. 13. 21:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi az a fehér dolog a leveleken? Nem valami kártevő nyoma?
2019. júl. 13. 21:29
 3/8 A kérdező kommentje:
az új dolog... elég erős a víz felénk, arra gondoltam, hogy az vízkő talán.
2019. júl. 13. 21:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Mivel ilyesmit láttam nem kiültetett fóliaházban tartott egzotikumon, amit felülről öntözőrendszer öntözött, és egészséges volt.
2019. júl. 13. 21:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, vízkő lehet.

Olyan nem fordulhatott elő, hogy nagy hőségben hideg vizet nyomattál rá?

2019. júl. 14. 05:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló.. arra gondolsz hogy a vizkő azért lehet rajta? Lehetséges, hogy úgy jött ki a lépés... A barna leszáradás és foltok inkább foglalkoztatnak, hogy mitől lehet.
2019. júl. 14. 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:

A vízkő a víztől van, de én arra céloztam, hogy netán hőségben hideg vizet nyomattál rá, és a hősokk miatt lettek a bebarnulások. Ha van mondjuk 35 fok, a nap rásüt a levelekre, azok hőmérséklete 40 fok, te meg rányomatod a 15 fokos vizet. Pálmánál nem tudom konkrétan, mennyit visel el, de a legtöbb növény olyan 20 foknál nagyobb különbség esetén már károsodhat.

De kiültetés után azért nem ritka, hogy egy növény nehezen indul be, amikor még nem szőttek át elég nagy részt a gyökerei, és ilyen levélproblémák jelentkeznek. Simán lehet kiszáradás is, mert a gyökerek még csak konténerben lévő földet szőtték át a nagy hőség idején, és hiába volt a környezetében nedves a talaj, de a gyökerek a cserépnyi földből nem tudták olyan ütemben felvenni a vizet, mint ahogy a levelek elpárologtatták.

2019. júl. 15. 08:01
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, remélem idővel helyrejön. :)
2019. júl. 16. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!