Mi lehet a baja a kenderpálmámnak? Egy idén kb.3 hónapja kiültetett pálmafa levelei egy része ilyen egy ideje. Rendszeresen öntözöm, tápoldatozom ahogy javasolják, napos helyen van. Mi lehet a gond? ilyen:
Igen, vízkő lehet.
Olyan nem fordulhatott elő, hogy nagy hőségben hideg vizet nyomattál rá?
A vízkő a víztől van, de én arra céloztam, hogy netán hőségben hideg vizet nyomattál rá, és a hősokk miatt lettek a bebarnulások. Ha van mondjuk 35 fok, a nap rásüt a levelekre, azok hőmérséklete 40 fok, te meg rányomatod a 15 fokos vizet. Pálmánál nem tudom konkrétan, mennyit visel el, de a legtöbb növény olyan 20 foknál nagyobb különbség esetén már károsodhat.
De kiültetés után azért nem ritka, hogy egy növény nehezen indul be, amikor még nem szőttek át elég nagy részt a gyökerei, és ilyen levélproblémák jelentkeznek. Simán lehet kiszáradás is, mert a gyökerek még csak konténerben lévő földet szőtték át a nagy hőség idején, és hiába volt a környezetében nedves a talaj, de a gyökerek a cserépnyi földből nem tudták olyan ütemben felvenni a vizet, mint ahogy a levelek elpárologtatták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!