Ennek a három szobanövénynek mi a pontos neve?
Szomszédom költözik el és ezeket odaadta nekem. Szeretném felkutatni őket a gondozásuk miatt.
A második úgy látom orchidea, amit szét kellene ültetni, de amíg nem tudom pontosan mivel van dolgom, addig hagyom így. Pálma is elférne egy nagyobb cserépben.
Az első datolyapálmának tűnik.
A harmadik lehet valami bromélia féle, de így képről nehéz megmondani. Tölcséres a közepe (ha vizet öntessz bele, megáll benne)?
A másodikat sajnos nem tudom.
Az elsö valószínüleg datolyapálma, átültetheted nagyobb cserépbe, de az alul lévö gyökereket nem szabad levágni, mert akkor elpusztul
A második vagy Oncidium vagy Miltonia - csak virágzáskor lehet egyértelmüen megmondani. Szétültetni nem szabad, csak nagyobb cserépbe tenni (és feltétlen orchideaközegbe)
A harmadik nem bromélia, hanem Clivia, de most nagyon megnyúlt, sokkal világosabb és hüvösebb hely kellene neki télre, nyáron - megfelelöen kiszoktatva - a teljes napot szereti (Dél-Afrikából származik), de elég sok vizet igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!