Kezdőoldal » Otthon » Kert » Házra milyen nem örökzöldet...

Házra milyen nem örökzöldet szokás futtatni?

Figyelt kérdés

Új ház építés után, szeretnénk valamilyen növényt felfuttatni a házra, hogy nyáron árnyékoljon, de télen engedje át a napfényt a házra.

Mit ajánlotok? :)

Vajon a ház festését hogyan oldják meg ekkor? Pl.: azért 20-30 évente szokás lefesteni egy házat, nem? Akkor leveszik a növényeket és újrafuttatják?

Köszi!

#növény #ház #NEMörökzöld
2019. júl. 10. 10:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19%
Amúgy vicces vagy, szerinted az omladozó falat összefogja, és ez milyen pozitív, de azt azért kiemeled, hogy normális fal/vakolat kell hozzá. :D
2019. júl. 10. 16:14
 12/17 anonim ***** válasza:
79%

"Úristen, te szerelmes vagy abba a gazba, hogy ennyire felpörögtél? :D"

Ha elfogynak az érvek, akkor jön a személyeskedés.

"Nem írtam direkt, hogy tönkreteszi a házat. De egy csomó hátránya van, és a kertet azt tönkreteszi, hacsak nincs kedved állandóan irtani."

Várom a hátrányokat. Bár akkor nem tudom, hogy a képpel (nagyapád garázsáról) mit is akarsz bizonyítani.

A gyepnek is sok hasonló hátránya és előnye van.

"Ráadásul ocsmány is, de ez egyéni preferencia."

A gyep is lehet ocsmány, de egy szépen gondozott az inkább dísz.

2019. júl. 10. 18:03
 13/17 anonim ***** válasza:
58%

"Amúgy vicces vagy, szerinted az omladozó falat összefogja, és ez milyen pozitív, de azt azért kiemeled, hogy normális fal/vakolat kell hozzá. :D"

Szerintem a rossz falat is összefogja.

A cikkek szerint okozHAT problémát, ha repedések vannak a falon, de az ép falon már SZERINTÜK SEM.

És egy omladozó (felújításra váró) falra ki futtatna zöldet, ami csak útban lenne?

2019. júl. 10. 18:07
 14/17 anonim ***** válasza:
24%

Nem személyeskedésnek szántam, csak felnevettem a vonaton, mikor megláttam, hogy képes voltál 10 cikket idelinkelni, meg ennyire felpörögtél. :D

"Várom a hátrányokat."

Az eddigi hozzászólásaimat nem olvastad? Akkor minek írjak bármit is?

"A gyepnek is sok hasonló hátránya és előnye van."

A gyep mikor fut fel mindenre amit ér? Mikor terjed agresszívan és kiirthatatlanul? Mikor nyom el dolgokat? :D

"És egy omladozó (felújításra váró) falra ki futtatna zöldet, ami csak útban lenne?"

Az megvan, hogy TE ÍRTAD az omladozó falra való futtatást, mint tök jó opciót? Nekem eszembe nem jutna, pislogtam is az ötleten. :D

2019. júl. 11. 08:21
 15/17 anonim ***** válasza:
19%

Akkor én nem személyeskedésből írom, hogy egy korlátolt se..fej vagy.

"Az eddigi hozzászólásaimat nem olvastad? Akkor minek írjak bármit is?"

Van olyan ember, akinek a kertészkedés hobbi és szereti a zöldet. Nekik több az előny, mint az általad felsorolt hátrányok.

"A gyep mikor fut fel mindenre amit ér? Mikor terjed agresszívan és kiirthatatlanul? Mikor nyom el dolgokat? :D"

A hasonló szót tudod értelmezni vagy megkülönböztetni az ugyanolyan szó jelentésétől?

Ugyanúgy gondozni kell mindkettőt és nem 50 évente ránézni és káromkodni egyet, hogy ez milyen rohadt csúnya és mennyi munka lenne rendbetenni.

"Az megvan, hogy TE ÍRTAD az omladozó falra való futtatást, mint tök jó opciót? Nekem eszembe nem jutna, pislogtam is az ötleten. :D"

Ilyenre nem szokás szándékosan futtatni.

Csak az elhanyagolt házakat tud "magától" benőni a vadszőlő, ezek jellemzően rosszabb állapotúak, mint amire direkt futtatnak.

De ha már ott van a 60 éves rossz minőségű vakolaton, akkor lehet, hogy jobb rajtahagyni, mint letépni, mert akkor tényleg lehet állagmegóvó hatása, de leszedésnél leviszi a vakolatot is.

2019. júl. 11. 09:26
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Fúbasszus, komolyan leolvad az agyam ettől a diskurzustól. Kellemes gaztenyésztést! :D
2019. júl. 11. 09:28
 17/17 anonim ***** válasza:
27%

Csak érdekességként írom, hogy ennek a "gaznak" több fajtáját is kinemesítették és pénzért adják, mint dísznövény.

Pl az ötlevélkés vadszőlőnél az Engelmannii fajta gyengébb növekedésű, kisebb levelű, mint az alapfaj és ősszel szép vöröses színűek lesznek a levelei.

2019. júl. 11. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!