Mikor szokás az eperpalántákat elültetni? Ha pl tavasszal elültetem akkor idén még nem terem ha jól sejtem?
Vannak olyan palánta fajták,melyeket május elején kell,és még teremni is fognak .
Mi annak idején Dánszentmiklósról hozattuk,frigó palánta volt .
Tény, hogy legjobb szeptemberben, amikor már megszűnt a nagy hőség, de ha nem sikerült, akkor tavasszal is lehet, minél korábban. (Abból kiindulva, hogy ha nem ültetsz, akkor semmi termésed nem lesz, tavasszal ültetve ennél csak jobban járhatsz.)
Ha nagy földdel tudod kiszedni és átrakni, és nem lesz aszály vagy tudod rendszeresen öntözni, akkor a normál termés 2/3-át is hozhatja. Én tavalyelőtt ültettem át áprilisban (!), csak azt, ami nagy földdel jött, nem is szedtem szét egyesével emiatt, hanem 2-3 is volt egyben, és szép termésem lett az új részen, még eladásra is jutott. Igaz, szerencsém is volt, mert nagyon sok volt az eső. Ilyen késői ültetést nem is javaslok, de március közepéig teljesen rendben van. Minél előbb, annál jobb lesz az eredmény. Jól beiszapolod, szükség esetén később is öntözöd.
Jobb piacon egy kertész, aki palántákat is árul, elmondja, mit vegyél és mit tegyél, ha még az idén szeretnél saját termésű földiepret enni.
nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!