Kezdőoldal » Otthon » Kert » Most akkor mikor ultessem az...

Most akkor mikor ultessem az epret?

Figyelt kérdés

Pár ember szeptember véget mondta, másik fele meg azt h augusztusban.

Az eper egyik fele 3 éve ott van a kért egyik végében, ki lesz alakítva nekem egy konyhakert és oda szeretném atultetni őket. Mikor lenne ez a legalkalmasabb?

Pluszba is szeretnék venni pár új epret, ami folyton erő, mert ezek nem azok.

Minden tipp jól jönne.

Köszönöm szépen

2019. jún. 28. 19:06
1 2
 1/15 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Augusztusban szoktuk.
2019. jún. 28. 19:25
 2/15 anonim ***** válasza:
Agusztus végén .
2019. jún. 28. 20:45
 3/15 A kérdező kommentje:

Koszonom

Sokan a meleg miatt mondják, h augusztusban nem szabad..

2019. jún. 28. 21:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Ültettem már október végén is. Egy hónapja adtam pár darabot a szomszédnak. Már is kezdett szaporodni.
2019. jún. 28. 22:03
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszi!! :)
2019. jún. 28. 22:39
 6/15 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag bármikor lehet, a lényeg, hogy legyen ideje megerősödni a fagyok előtt. Minél több ideje van, annál jobb.

Általában, 5 évből 4-ben augusztus 20-a körül ér véget a nyári hőség, és kezdődik az esősebb időszak. Ilyenkor már biztosabb az eredés akkor is, ha nem öntözöd állandóan, csak ültetéskor jól megöntözöd, oszt jóvan, akkor is megmarad.

Augusztus első felében (szokványos években) túl sok öntözést kíván. De szeptemberben ültetve is meg tud erősödni, sőt hosszabb őszökön még októberben ültetve is, ha megfelelő mennyiségű földdel ülteted, nem csupasz gyökérrel.

2019. jún. 29. 05:17
 7/15 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, annyi, a vizet szereti. Nagy melegbe ülteted, oda kell figyelni a vízre. Ezért szokták inkább ősszel ültetni. Figyelsz rá, ebben a hőségben is megmarad igaz kicsit megviseli.
2019. jún. 29. 09:19
 8/15 anonim ***** válasza:

Amikor én kaptam a szomszédtól, minden héten rákérdeztem, mindig mondta, hogy ráér még. Végül októberben kaptam meg, és tökéletesen megerősödött.

Az augusztust korainak tartom, bár attól függ, mennyire locsolják.

SOK vizet szeret, de a francnak van kedve még augusztus végén órákig locsolni, mikor már nincs látszatja, azaz nincs termés.

Én 2-3 évig gondoztam, majd tavaly annyi volt, hogy már rosszul voltam tőle. Miután letermett, hagytam a francba, na ki is égett az egész. Szóval azután is locsolni kell, hogy letermett.

Sokkal inkább a szeptembert javaslom, amikor már nincs akkora hőség, sokkal könynebb neki begyökeresedni, egyrészt több a természetes csapadék, bár ez ugye változó.

Talán ennél is fontosabb, hogy tud a gyökérképződésre koncentrálni, és nem viszi el az erejét a hőség elleni védekezés, a túlélés.

2019. jún. 30. 20:51
 9/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nem volt időm jönni.

Nagyon köszönöm a tippeket.

Maradok a szeptembernel az öntözés miatt! :)

Egyébként venni is szeretnék palánta lát, lehet kapni ősszel? Vagy csak augusztusig max!

2019. júl. 3. 13:12
 10/15 anonim ***** válasza:

Hogyne lehetne, akkor lesz szezonja!

De nem nagyaruhazban kellvenni, 500 ft-ert egy tovet.

Hanem ki kell menni a piacra, es sztem 80-100 ftert hozzadvagjak, mivel ilyenkor szoktak megritkitani meg szetultetni az emberek a sajatjukat.

2019. júl. 3. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!