Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nagy hülyeséget csináltam,...

Nagy hülyeséget csináltam, amikor a Ridomil Gold Plus mellé Dithane-t kevertem?

Figyelt kérdés
Kevésnek találtam a Ridomil mennyiségét a 2 l vízhez, ezért kevertem bele Dithane-t is. . Remélem nem hatástalanítják egymást, vagy nem perzsel ez a kombináció. Ráadásul mosogatószert tettem bele, amit nem szoktam, lehet hogy sokat. :(
2019. jún. 20. 21:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az egyik felszívódó,a másik meg kontakt szer .

A mosogató szer meg a tapadás elősegitőnek nagyon jó .

2019. jún. 20. 22:12
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen, csak így került rá réz is a Ridomilben, meg rézhelyettesítő is, a Dithane. Tudom, hogy fölösleges ezeket összehozni,csak hát kevés volt az anyag. Az sem tetszett, hogy amikor mostam ki a permetezőt, rendesen habzott.

Egy példát nem találok a neten, hogy ezt a két szert valaki összehozta volna.

2019. jún. 20. 22:50
 3/12 mindentudó99 ***** válasza:
53%
Ez olyan mintha elfogyna a sód és ezt a hiányzó mennyiséget cukorral pótolnád. Magyarán semmi értelme nem volt annak amit csináltál.
2019. jún. 20. 23:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon sántít a hasonlatod. Egyébként tök mindegy mit kutyultam össze, lemosta az eső. Derült égből...
2019. jún. 21. 06:32
 5/12 mindentudó99 ***** válasza:
66%
Miért sántít? Két külömböző szer. Tehát ha az egyik kevés nem tudod a másikkal kiegészíteni. Mert az adott vízmennyiséghez mintkét adag kevés.
2019. jún. 21. 07:36
 6/12 A kérdező kommentje:

Így már inkább igazad van, de a só cukor párhuzam túlzás.

Inkább csak túlbiztosításról volt szó, amikor még egy kontaktot belekevertem, mert a kisebbnek írt adag azért megvolt.

Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál gondommal, amit az eső végképp elmosott.

2019. jún. 21. 08:23
 7/12 A kérdező kommentje:
A talaj felszínére mosódott réz meg Dithane talán még segít is legyőzni, megelőzni a gombásodást.
2019. jún. 21. 08:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Amíg az eső okozta lemosódásról nem írtál, tulajdonképpen nem is igazán akartam hozzászólni a kérdésedhez. De a mostani frontmentes időben valóban gyakran előfordul, hogy elkezdek permetezni ha szélcsend lesz este, és lefekvéskor (22-23 óra körül) már hallom, hogy veri az eső az ablakpárkányt.

Ha a permetezés után 1-2 órát nem esik az eső, akkor van az a kontakt szer is, ami nem mosódik le. Ez a Bordói lé + kén NEO SC. Általában csak lemosó permetezéshez szokták ajánlani a szakboltokban - pedig az egész vegetációs időszak alatt használható. Tribázikus rézszulfátot tartalmaz, emiatt a rézérzékenyek [őszibarack, nektarin] is megpermetezhetők vele. A szőlőre, almára kiváló, mert a kéntartalma miatt a lisztharmat elleni védelmet is biztosítja. A réz meg az összes többi gomba, és nagyon sok bakteriális fertőzés ellen hatásos. Na, ez a Bordói lé + kén NEO SC, ha kipermetezed, a levegő széndioxid tartalmával is elreagálva száradás közben megköt a levél felületén, mint a vakolat a téglafalon. Ehhez a folyamathoz a levegő páratartalmának és széndioxid tartalmának függvényében 1-2 óra szükséges. Ha ezt az 1-2 órát megúszod eső nélkül, utána már jöhet az éjszakai eső, nem fog lemosódni!

Annyit azért ebben a meleg időszakban kiemelnék [a csomagolásán lévő leírás is tartalmazza], hogy 25 fok felett ne permetezz vele, mert a kén perzselést okozhat. Tehát maga a kipermetezés 25 fok alatt történjen. És persze a kenet nem viselő Othello szőlőre sem javaslom...

2019. jún. 21. 10:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Egymást semmi képp sem hatástalanitják,hisz ugyan az az öszzetételük.

Ha Ridomil Gold MZ 68 Wp használtál,abban megtalálható a Dithane alkotó eleme .

Csak a bent lévő vegyszerek százalékos aránya változik .

Na mind 1 nem tudtál mit elrontani .

Utána néztem a vegyszerek könyvében .

2019. jún. 21. 12:10
 10/12 A kérdező kommentje:

Utánanézek ennek a bordói lének, van-e kis kiszerelésben. Nem szeretnék annyi rezet ráhordani a talajra, mert a kert nagysága megengedné, hogy eső után mindig lenyomjam. A Cuproxátra írják az Index fórumán, hogy eléggé esőálló, hát nem az a tapasztalatom. Viszont az a meglátásom, hogy baktériumos fertőzés okozza a sárguló foltokat, arra meg réz kéne. Azt is írják, hogy ilyen esetben a réz hatását nagy mértékben növeli a hozzáadott Dithane DG Neotec. Most olvastam. A sima Dithane-t nem emlegetik.

Nagyon nem egyszerű ez a növényvédelmi história. Nagyon jól szemlélteti a keverés nem mindegy voltát, hogy van amikor 1+1 = 0, más estben 1+1 = 2, de van, hogy 1+1 = 3. Reméltem, hogy nálam nem 0-ra jött ki az összeadás.

Itt a szomszédságban mindent összekevernek, aztán neki.

2019. jún. 21. 13:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!