Kezdőoldal » Otthon » Kert » Bármi ötlet miért szakad el a...

Bármi ötlet miért szakad el a fűkaszán a damil?

Figyelt kérdés
Most már cseréltem damil fejet tiszta új utángyártottra, mert a gyári rommá ment, de így is állandóan beleszakad az egyik damil és szedhetem szét percenként. Valamikor érzem, hogy rendben forog, valamikor meg valamilyen rezgést érzek, pedig ugyanúgy fűzöm be mindkettőnél. Arra gyanakszok, hogy valahogy összeakad a két damil. Általában amikor szétszedem, akkor meg van olvadva és magához van tapadva a damil és azért nem jön ki. Elég magas gazt nyírok vele egyébként, de ha nagy szerencsém van, akkor elmegy 5 percig, viszont általában egy perc után tőből leszakad az egyik damil és muszáj szétszednem. Baromi idegesítő, és kínszenvedés a kaszálás így vele. Egy olcsó MTD kaszáról van szó. Lehet, hogy tervezési hibás a damil adagoló, esetleg én tekerem fel rosszul a damilt? Gyakorlatilag annyit csinálok, hogy beakasztom középen, aztán egymással párhuzamosan a nyíl irányába tekerem fel a kettőt. De az utángyártottra már eleve feltekerte más is, és azzal is ugyanez volt. 3 féle damilt próbáltam eddig.

2019. jún. 16. 13:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Nekem ha szorosan tekerem, akkor is hurkolódik néha"

Teljesen mindegy, hogy milyen szorosan tekered. Úgyse fog abban a helyzetben maradni.

Ha levágsz fél méter damilt, és leteszed a földre, akkor azt fogod tapasztalni, hogy egy egészen nagy körbe ugrik, vagy éppenséggel majdnem egyenesre, a saját merevsége folytán. Na, ha a feltekered a fejbe, akkor is ugyanígy szétugrik a lehetőségei szerint, amint elengeded, és meglazul bizonyos mértékig. Onnantól pedig, ha már laza, és használat közben az utolsó körök ráhúzódnak, jöhet az aláhurkolódás. Csak szerencse kérdése.

2019. jún. 22. 05:19
 22/24 anonim ***** válasza:
A kisebb fej a jobb, leírtam miért.
2019. jún. 22. 06:52
 23/24 A kérdező kommentje:
Ma kaszáltam megint, volt időm kísérletezni vele. Attól szakad el, mert nem mindegy, hogy az orsót hogyan teszem be a damilfejbe. Ha 90°-al elforgatva teszem be, mint kéne, akkor az egyik szál saját maga alá hurkolódik. Szerintem mindig ugyanaz, azt hiszem az alsó. Szóval nem a két szál akad össze. A súrlódástól ilyenkor meg is olvad, aztán összetapad. Nem tudom, hogy pontosan milyen erők lépnek fel, vagy miért ilyen, de ezek szerint tényleg össze lehet rakni rosszul, ahogy az elején sejtettem. Az, hogy lazán tekerem fel, maxon pörgetem, vagy éppen meleg van, semmit nem számít.
2019. júl. 18. 03:43
 24/24 anonim ***** válasza:
52%
nincsen rossz szög, csak nem vezeted ki rendesen a damilt
2019. júl. 18. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!