Bármi ötlet miért szakad el a fűkaszán a damil?
"Ha rezgés közben hozzáérnek egymáshoz, vagy a házhoz, és amúgy is hőség van, akkor megolvadnak."
Hülyeség, a rezgéstől semmi belső mozgás nincs amitől meleg keletkezne.
írtam már, maga alá hurkolódik és mikor nyitnád a zárat (földhöz nyomod) akkor a magán erősen súrlódó damil összeolvad.
Nekem még csak az volt összeolvadva, ami az utolsó menettel érintkezett.
Szerintem sem a rezgés okozza. Valszeg amikor hosszirányban meghúzza a gép a damilt, akkor súrlódik, és ettől olvad meg és tapad össze a szál saját magával.
Nekem az esetek egy részében nem sikerült tökéletesen feltekerni, és a szál beragadt saját maga alá, és ott olvadt meg, nem az utolsó menetnél. Szerintem a túl szoros tekercselés itt jelenthet problémát.
Azért az esetek nagy részében a szál vége szokott hozzá olvadni a maradékhoz, ami gondolom azért van, mert tőből szakad le, és ahol elszakad, ott nem is a fém, hanem a súrlódási hő vágja el.
Van egy olyan fura érzésem, hogy a két vége egymással össze tud akadni, és emiatt szakad el az egyik, de ez lehet, hogy hülyeség. Olyan, mintha függne attól, hogy milyen sorrendben akasztom be a két szálat a kivezetésbe.
Na mindegy, általános szabályként nekem az jött le, hogyha megszorul valahol a damil, akkor ott a súrlódástól megolvad. Majd még próbálkozom, most egyelőre nincs mit vágni egy hónapig.
Kérdező ugye nincs érettségid?
Akkor szorul maga alá, ha lazán tekered fel.
Úgy kell feltekerni, hogy ha az egyik szálat letekered, akkor a másiktól függetlenül akadálytalanul tudjon lejönni.
Na meg szorosan, hogy az alsóbb lévő menet ne púposodjon, mert akkor alá fog hurkolódni, szorul, szakad.
Oké, gratulálok mindenkinek! Amikor tőből letörik, akkor hosszú damillal fogsz túl nagyot, és minden fordulatnál meg-meghajlik tőben a kifeszült damil. Vastag, dús fűcsomók, fás szárú gazok csoportjai, de különösen árok alja tudja kb bárkinél előidézni, aki túl hosszú damilt hagy ilyen helyekre. A jó damil is percen belül ugyanúgy megfárad, ha 20-40 fokokat törögetik másodpercenként piszok sokszor.
Érdemes rájelölni karccal vagy óvatosan pontozóval (esetleg cigioltással) a letört oldalra a fejen, és ha mindig ugyanott törik, ráadásul a fenti helyzetekhez még csak hasonló se fordul elő, akkor sorjás lehet a kivezetőszem (nem hiszem, hogy ez a hivatalos neve, de na). Létező damilfejekhez rendelhető.
Csak egy adalék a damilfej átmérőjével kapcsolatban: Stihl C-25 fejről váltottam Husqvarna T25 fejre, ami igen pöttömnek tűnik a Stihl mellett. A dudvában a Stihl töri a damilt, a kis Husi meg az azonos damilfesztáv mellett nagyobb kinyúló damiltömegnek köszönhetően feszesebben tartja a damilt, emellett nyilván jóval kisebb szögben törik tőben, amikor ugyanannyira "marad el" a damilvég valamin.
"Oké, gratulálok mindenkinek!"
azért töri tőből, mert már megszorult az aláhurkolódás miatt és nem tud kiadni többet
tudom, mert nekem se mutatta meg senki, hogy hogy kell felcsévélni és túl lazára hagytam.
béna szar voltam, de nem vagyok retardált, mint ti és rájöttem mi a hiba.
Hát pedig az utolsó 2-3 menet mindig atom szoros, mert a kilógó szál hatalmas erővel meghúzza. Olyan erővel húzza, hogy még a damilfej belső orsóját is el tudja mozdítani, a rugónyomás ellenében. Ettől adagol.
Ha lazára van tekerve, akkor ha nincs szerencséd, aztán maga alá hurkolódik, onnantól már a kivezető szem elkoptatja a damilt, tőben szakad.
Hűvös időben nem szokott annyira előfordulni az olvadás.
# 18
kár vele foglalkozni, jobb ráhagyni
mondjuk azt nem értem, hogy minek tesz fel kérdést, ha utána nem fogadja el a jó válaszokat.
Legközelebb az lesz a megoldása, hogy balra kell lépni kettőt, utána csettinteni és úgy nem fog szorulni/olvadni a damil...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!