Bármi ötlet miért szakad el a fűkaszán a damil?
Igen, alapvetően damilprobléma.
Nagy meleg és nagy fordulat miatt a jó minőségű is megolvadhat, de a bóvli az sokkal könnyebben olvad.
Teljesen szorosra kellene elvileg tekerni (ha lehetne, mert nem rúgná ki magát), mert a centrifugális erőtől úgyis ráhúzódik, és az alsó menet meg tudja fogni a felsőt, és olyankor nem adagol, tőben szakad, és biztos a szétszedés szükségessége.
Máshol írják azt is, hogy a túl szoros se jó, úgyhogy franc tudja. Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi használt, de én úgy gondolom, hogy a melegtől volt.
Nálam egyáltalán nem függött a damiltól, a drága vastag szögletes damil - amit általában használni szoktam - is ugyanúgy elszakadt, mint az olcsó. Az olcsóbbakat csak azért próbáltam ki, mert a drága elfogyott, annyiszor szakadt el, és a maradékot még gyorsan le akartam csapni. Hát nem jött össze.
Mert az mi bajt okozhatna, ha túl szoros? Baromság. A túl szoros esetében még a rezgés (vibráció) is kiküszöbölődik, mint melegedési forrás. Az lenne az ideális, ha teljesen szoros lenne, de ezt nem lehet megcsinálni, mert a vastag damil kirúgja magát, amint elengeded a feltekerés végén. Utána persze a szálak végét meghúzza a forgás, de az alsó körök lazák maradnak, és percenként 9-12 ezer rezgést végeznek, ahogy forog a fej. Ha rezgés közben hozzáérnek egymáshoz, vagy a házhoz, és amúgy is hőség van, akkor megolvadnak.
Aki tud más magyarázatot, hogy mi mástól keletkezhetne hő a damilfejben, milyen módon jöhetne létre súrlódás, az írja le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!